Haltonin Mika Halttunen (vasemmalla)

Halton investoi Ranskan-tehtaalleen

Haltonin Mika Halttunen (vasemmalla)

Béthunen-tehtaan uusi ammattikeittiöympäristö on Haltonin mukaan esimerkki erityisen vaativista ja maailmalla yleistyvistä avokeittiöistä, joissa olosuhteiden haastavuutta lisäävät eri ruokakulttuureissa käytetyt, paljon haitallisia hiukkas-, höyry- ja lämpöpäästöjä aiheuttavat ruoanvalmistusmenetelmät. Uudessa koekeittiöympäristössä ovat edustettuina kaikki Haltonin ammattikeittiöratkaisut.

Haltonin Foodservice-liiketoiminnan vakaa kasvu ja asiakaskokemukset osoittavat, että ammattikeittiöitä ymmärtävälle erityisosaamiselle on vientiä, ja Ranska on tässä Euroopan keskiössä.

”Ranska toimii vahvojen ruokaperinteiden ja korkeatasoisen kulinaarisen kulttuurin saralla Euroopan markkinan suunnannäyttäjänä, mikä tarkoittaa osaltaan entistä korkeampia vaatimuksia ravintola-alan talotekniikalle. Sijainti keskellä Eurooppaa lisää maan merkitystä alueen logistisena keskuksena”, kertoo Haltonin Foodservice -liiketoiminnasta vastaava johtaja Georges Gaspar.

Hän iloitsee uusimmasta investoinnista yhtiön kilpailuaseman tueksi vaativalla markkinalla:

”Uusitun tuotekehitys- ja koekeittiöympäristömme avulla voimme edelleen kehittää ja hioa osaamistamme yhteistyössä vaativan asiakaskuntamme ja huipputason yhteistyökumppaneidemme kanssa. Näin takaamme parhaiten sekä keittiöhenkilökunnan että ravintola-asiakkaiden hyvinvoinnin näissä erityisissä ja useimmiten varsin yksilöllisissä ympäristöissä. Kasvumme avain liittyy juuri huippuunsa vietyyn asiakaslähtöiseen osaamiseen.”

Béthunen tutkimus- ja tuotekehityskeskus on osa Haltonin kansainvälistä Innovation Hub -verkostoa, jonka kautta voidaan jakaa osaamista ja näin varmistaa ratkaisujen laatu ja asiakkaiden tyytyväisyys kaikkialla maailmassa. Konsernin muut seitsemän tuotekehityskeskusta sijaitsevat Kausalassa, Ranskan Crépyssa, Iso-Britannian Rochesterissa, USA:n Scottsvillessa, Kanadan Mississaugassa, Malesian Kuala Lumpurissa sekä Kiinan Shanghaissa. Loppupäässä tilojen käyttäjien kokemus ratkaisee.

”Joka vuosi 5000 ammattikeittiötä ympäri maailmaa varustetaan Haltonin ratkaisuilla. Tätä kautta vaikutamme merkittävästi ravintoloissa työskentelevien ja asioivien ihmisten viihtyvyyteen ja hyvinvointiin, mikä näkyy myös ravintoloitsijan menestymisessä”, Gaspar huomauttaa.

Halton Foodservice tuottaa asiakaskohtaisesti mitoitettuja tuotteita ja kokonaisratkaisuja eri tyyppisiin ammattikeittiöihin lähes kaikkiin maanosiin. Ratkaisuissa yhdistyvät käyttäjien hyvinvoinnin ja työtehokkuuden tukeminen sekä turvallisuus ja päästöjen hallinta energiatehokkaassa sisäympäristössä. Liiketoiminta-alue muodostaa yli puolet konsernin liikevaihdosta.