Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

FläktGroup: 44% suomalaisista huolissaan ilmanlaadun vaikutuksista

Sisäilman laatukeskustelu on huolestuttanut suomalaiset. Iso osa suomalaista uskoo, että huonolla sisäilmalla on vaikutusta omaan tai perheenjäsenten terveyteen. FläktGroupin tilaamaan tutkimukseen vastanneista 1000 suomalaisesta 44 % ilmaisi huolestuneisuutensa.

Puolet vastaajista oli sitä mieltä, että ilmanvaihto on välttämätön asuntoon kuuluva asia.

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

FläktGroupin asuntoilmanvaihdon myyntipäällikkö Tommi Liikola punnitsee asiaa ja näkee, että tässä on viesti, joka on suunnattu niin rakennuttajille, rakentajille kuin ilmanvaihtolaiteiden valmistajillekin.

– Asumisen pitää olla huoletonta, laitteista on löydyttävä monipuolisesti älykkäitä ominaisuuksia ja ilmanvaihdon säätämisen on oltava vaivatonta.

Aina vain useammat kodit on varustettu nykyaikaisilla koneellisilla ilmanvaihtoratkaisuilla, ja mystiikka ilmanvaihdon hankalan säätämisestä ympäriltä on vähentynyt. Tutkimus vahvistaa tämän: vastanneista 46 % ilmoitti osaavansa käyttää kodin ilmanvaihtoa ja sen ominaisuuksia. Vain 18 % ilmoitti tarvitsevansa tukea ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa.

– Suuntaus on hyvä, se kertoo, että insinöörimme ovat tehneet hyvää työtä. Panostuksemme tarpeenmukaiseen ja energiatehokkaaseen ilmanvaihtoon alkaa näkyä, Liikola sanoo.

– Halusimme saada tutkittua tietoa siitä, millaisia ajatuksia suomalaisilla on ilmanvaihdosta sekä miten hyvin kansalaiset tuntevat ilmanvaihtoasiat ja ilmanvaihtolaitteiden valmistajat, FläktGroupin markkinointipäällikkö Niclas Mehtonen kertoo.

– Saimme arvokasta tietoa siitä, että vaikka ihmiset ovat huolissaan hyvinvoinnistaan, näkyvissä on kuitenkin vahva muutos parempaan. Ihmiset ovat kiinnostuneita ilmanvaihdosta ja sen ominaisuuksista ja lisäksi yhä useampi ilmoittaa myös osaavansa käyttää ilmanvaihtolaitteita. Tämä ilahduttaa, sillä se kertoo, että työmme ei ole mennyt hukkaan, Mehtonen sanoo.

Tutkimuksen toteutti Bilendi Oy, ja tiedot kerättiin M3 Research Internet -paneelilla. Vastaajamäärä oli 1000 yli 18-vuotiasta suomalaista. Otos oli kansallisesti edustava vastaajien sukupuolen, iän ja asuinläänin suhteen.


Kuulumme yli 65 maassa toimivaan ja 3600 henkilöä työllistävään kansainväliseen FläktGroupiin. FläktGroup on uusi markkinajohtaja energiatehokkaiden sisäilmaratkaisujen toimittamisessa. Tarjoamme asiakkaillemme korkeimmat laatuvaatimukset täyttäviä ratkaisuja parempaan sisäilmaan ja hyvinvointiin. Liikevaihtoa Suomessa on yli 100 milj. euroa ja henkilöstöä noin 450. Valmistamme ilmastointipuhaltimia ja ilmastointikanavia Turussa sekä ilmastoinnin päätelaitteita Toijalassa. Logistiikkakeskus sijaitsee Turussa ja myyntikonttorit Turun ja Toijalan lisäksi Espoossa, Kuopiossa, Oulussa, Raisiossa ja Vaasassa.