Rakuunamäki, ilmakuva keskikaupungin suuntaan

Senaatti myy Lappeenrannan Rakuunamäen kasarmirakennuksia

Nyt ensimmäisessä vaiheessa myyntiin tulevat sotilaskotirakennus ja kasarmirakennus. Molemmat rakennukset ovat suojeltuja ja rakennustaiteellisesti ja historiallisesti arvokkaita.

Rakuunamäki, ilmakuva keskikaupungin suuntaan

Sotilaskotirakennus on rakennettu alun perin vuonna 1891 ruokalaksi ja muutettu sotilaskodiksi 1922. Rakennus on yksikerroksinen hirsirakennus, jossa on suuri sali, näyttämö ja keittiötilat. Kaavaluonnoksessa rakennuksen tontti on merkitty liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi.

Pääosin kolmikerroksisen kasarmirakennuksen julkisivut ovat punatiiltä.  Päärakennuksessa on tupahuoneita sosiaalitiloineen sekä luokkahuoneita. Kaavaluonnoksessa rakennuksen tontti on merkitty liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi.

Rakuunamäen alueella on vireillä kaavahanke. Lappeenrannan kaupungin tavoitteena on päivittää Rakuunamäen asemakaava vastaamaan Rakuunamäen osayleiskaavaa.  Kaavan periaatteiden mukaisesti Lappeenrannan kaupunki kehittää Rakuunamäestä asuinaluetta ja matkailukohdetta sekä työyhteisöä julkisille palveluille ja yritysten toimipisteille. Tavoitteena on vanhojen rakennusten säilyttäminen ja uudisrakennusten sovittaminen historialliseen miljööseen.

Poikkeuksellisen hyvin säilynyt Rakuunamäki on noussut Lappeenrannan matkailukohteiden kärkeen. Alueen rakennukset ovat suojeltuja, mutta niihin on mahdollista toteuttaa muun muassa asuntoja, toimistoja, majoitusta ja liiketilaa. Entisiä kasarmirakennuksia on jo osin muutettu mm. asuin- ja toimistokäyttöön ja alueelle on rakennettu myös uusia asuinkerrostaloja.

”Koska suurin osa alueen punatiilisistä rakennuksista on jo tyhjillään, on myynnin aloittaminen perusteltua jo ennen kaavan valmistumista.  Uudelle omistajalle jää hyvin aikaa suunnitella rakennuksille uutta käyttöä ja valtio pääsee eroon tyhjien rakennusten ylläpitokuluista”, toteaa Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Asko Taskila.

Myyntiin tulevat rakennukset myydään valtion toimintavan mukaisesti julkisella tarjouskilpailulla.  Tarkemmat esittelyt löytyvät www.senaattimyy.fi