Parmalta suuri elementtitoimitus Helsinki Outlet -kylään

Kehä III:n ja Lahdentien risteysalue on jatkossa entistä merkittävämpi kauppakeskittymä, kun Porttipuistoa vastapäätä rakennettava outlet-kylä avaa 1,5 vuoden kuluttua ovensa.

Parman myyntipäällikkö Satu Parikan mukaan Helsingin ja Vantaan rajalle nouseva Outlet-kylä on merkittävä toimitus ja näkyvä referenssi. Kaikkiaan kohteeseen toimitetaan lähes 3 000 elementtiä.

“Pelkästään Nummelan tehtaalta lähtee yli 10 000 m² vesikatolle tulevia betonisia esijännitettyjä TEK-kattolaattoja sekä yli  1000 m³ erilaisia teräsbetoni- ja jännebetonituotteita. Kaikki alapohjarakenteet valmistetaan ontelolaattarakenteisina. Ontelolaattaa toimitetaan liki 20 000 m²”, Parikka kertoo.

Parma ja Fira ovat tehneet hankkeen tiimoilta pitkäjänteistä suunnittelu- ja kehitysyhteistyötä.

“Olemme hakeneet ratkaisuja, joilla voimme palvella asiakasta mahdollisimman hyvin työmaaolosuhteissa sekä optimoida omaa elementtien valmistusprosessiamme”, Parikka lisää.

Parman valttina osaaminen ja joustavuus

Urakoitsijana toimivan Fira Oy:n suunnittelupäällikkö Harri Isoherranen pitää hanketta monin tavoin mielenkiintoisena, sillä kyseessä on uudenlainen kauppakeskus. Perinteiseen kauppakeskukseen verrattuna näkyvin ero on se, että liikkeisiin kuljetaan ulkokautta. Massiiviseen, pinta-alaltaan 16 000 neliömetrin kokonaisuuteen tulee ulkotilassa sijaitsevat ostoskadut sekä moderni sisäpiha.

Alueella tehdään jo maanrakennus- ja paalutustöitä. Parman elementtitoimitukset alkavat syksyn tullen.

Isoherrasen mukaan Parman valinta elementtitoimittajaksi perustui aiempiin onnistuneisiin projekteihin ja yhtiöiden tiiviiseen yhteistyöhön.

“Aiemmin toteutetut ja Firan toimitilakonseptin mukaan läpiviedyt hankkeet painoivat puntarissa Parman eduksi. Mäntsälään kesällä valmistuva eristetehdas on tästä yksi esimerkki. Halusimme joustavan ja asiantuntevan kumppanin, jonka aikataulut pitävät”, Isoherranen painottaa.

Vaate- ja urheilubrändit saman katon alle

Helsinki Outletin takana on norjalainen Fortus AS. Se on rakentanut vastaavia lähinnä vaate- ja urheilubrändeille suunnattuja myymäläkokonaisuuksia Norjaan. Yhtiön keulahahmona on norjalainen pikaluistelija ja olympiavoittaja Ådne Søndrål.

Helsinki Outletiin on tulossa nelisenkymmentä liikettä, muutama kahvila-ravintola sekä HopLop-puisto.