Enersense perustaa tytäryhtiön Turkkiin

Uuden yhtiön toiminta Turkissa on tarkoitus käynnistää kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana. Uuden yrityksen viralliseksi nimeksi tulee ENERSENSE IRMAK İNŞAAT YATIRIM PROJE YÖNETİMİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. Enersense omistaa yhteisyrityksestä 50,1 % ja Irmak Invest Insaatin 49,9 %. Uuden yrityksen perustamisella ja sen toiminnan käynnistämisellä ei ole oleellista vaikutusta Enersensen tulokseen vuonna 2018. Uuden yrityksen omistajilla on jo ennestään yhteisyritys Suomessa nimellä Enersense Painting Oy.

”Enersensen osaamista ovat suurhankkeiden projektihallinta, -resurssointi ja -tuotanto, erityisesti ydinvoima-alalla. Muun muassa Olkiluoto3-hankkeen myötä olemme kehittyneet, kasvaneet ja kerryttäneet runsaasti ammattitaitoa reilun kymmenen vuoden ajan. Kansainvälisten verkostojen luominen ja oman digitaalisen ohjelmistoalustan rakentaminen kantavat nyt hedelmää. Näemme Turkin meille potentiaalisena markkina-alueena uusien suurluokan hankkeidensa vuoksi, toimitusjohtaja Jussi Holopainen sanoo.

”Yhdessä paikallisen ja jo ennestään tutun toimijan kanssa operointi on luonnollisesti joustavaa, tehokasta ja turvallista. Rakennusvaihe on juuri käynnistynyt Turkin ensimmäisessä ydinvoimalahankkeessa Akkuyussa. Rakenteilla siellä on neljä 1200 megawatin VVER-yksikköä, eli kyse on megaluokan energiatuotantolaitoksesta. Valmista pitäisi olla noin viiden vuoden kuluttua. Maassa on alkamassa myös muita meitä kiinnostavia suurluokan investointihankkeita”, Holopainen toteaa.

Enersense International Oyj on teollisuuden kilpailukyvyn kehittämiseen erikoistunut suomalainen listayhtiö. Enersensen tuotteet, palvelut ja toiminta ovat jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Resurssit, Digitaaliset ratkaisut ja palvelut sekä Suunnittelu ja tuotanto. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto kasvoi noin 47 miljoonaan euroon. Enersensen palveluksessa oli vuoden 2017 aikana keskimäärin 662 henkilöä. Yhtiö listautui tämän vuoden huhtikuussa Nasdaq Helsinki First North -markkinapaikalle.