Aviabulevardi II ulkoa, havainnekuva

Skanskan Aviabulevardi II -toimistotalo harjassa

Aviapoliksen alueen kehitys Vantaalla etenee. Vuonna 2016 kehäradan juna-aseman viereen valmistui kehittyvän työpaikka-alueen ensimmäisenä rakennuksena Aviabulevardi I -toimistotalo. Nyt harjannostajaisia vietetään Skanskan seuraavassa rakennuksessa.

Moderni ja ympäristötehokas Aviabulevardi II -toimistotalo valmistuu marraskuussa 2018. Toimistotaloon rakentuu noin 8 000 neliömetriä modernia tilaa ainutlaatuisella sijainnilla lentokentän läheisyydessä kehäradan varrella. Hyvien liikenneyhteyksien lisäksi alueella on autoilijoille tarjolla runsaasti pysäköintipaikkoja.

Aviabulevardi II ulkoa, havainnekuva

”Aviapolis on Suomen nopeimmin kasvava yritysalue. Vantaan kaupunki haluaa kasvun olevan ekologisesti ja kulttuurisesti kestävää. Tätä tavoitetta tukee jo nyt erinomaiset joukkoliikenneyhteydet, jotka vahvistuvat suunniteltujen uusien raidehankkeiden myötä”, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Aviapolis kehittyy voimakkaasti tulevina vuosina ja alueelle on tulossa mm. liiketiloja, liikennekeskus sekä asuntoja. Toimistotalojen naapurissa sijaitsee myös Skanskan rakentama Clarion Hotel Helsinki Airport.

”Ainutlaatuinen sijainti hyvien yhteyksien päässä kaikkiin suuntiin kiinnostaa yrityksiä. Aviabulevardi II:n tiloja voidaan muunnella monen tyyppiseen käyttöön. Kiinteistöön on suunnitteilla myös monipuoliset ja kattavat yhteiset palvelut, jotka helpottavat vuokralaisten arkea”, kertoo Skanska CDF Oy:n johtaja Antti Nousiainen.

”Rakennuksen talotekniikkaratkaisuissa on voimakkaasti painotettu ympäristötehokkuutta. Lämmittämisessä ja jäähdyttämisessä hyödynnetään geoenergiaa, jota saadaan toteuttamalla kiinteistön tontille energiakaivoja”, Nousiainen lisää.

Yli puolet Aviabulevardi II:n tiloista on jo vuokrattu ja käynnissä on neuvotteluita useiden yritysten kanssa. Ensimmäisiä Aviabulevardi II -toimistotaloon muuttavia vuokralaisia on Aava Terveystalo Oy, joka avaa rakennukseen työterveysasiakkaisiin keskittyvän lääkäriaseman.

Taloon muuttavat myös Glamox, Pistoke RES, ADB Safegate sekä Kuehne+Nagel. Glamox on yksi Euroopan johtavista valaisinvalmistajista, Pistoke RES on uusiutuvan energian suunnittelutoimisto, Kuehne+Nagel on maailman suurimpia logistiikan toimijoita ja ADB Safegate valmistaa ja ylläpitää lentokenttien kiitoradan valaistusta ja näiden järjestelmiä.