Kuva: ilmavoimat.fi/satakunnan-lennosto

Puolustuskiinteistöt rakennuttaa sotilasrahtialueen Pirkkalan lentokentälle

Puolustusvoimien kiinteistöistä vastaava Puolustuskiinteistöt rakennuttaa Pirkkalan lentokenttäalueelle uuden rahtialueen Puolustusvoimien tarpeisiin. Projektissa Pirkkalaan luodaan turvalliset ja nykymääräysten mukaiset edellytykset lentorahdin käsittelylle niin, että toiminta ei häiritse lentoaseman siviili-ilmailua.

Kuva: ilmavoimat.fi/satakunnan-lennosto

Lentokenttäalueen sisäpuolelle, Satakunnan lennoston hallinnoimalle alueelle, toteutetaan asfalttipäällystetty rahtialue, kunnostetaan siihen liittyvät rullaustiet valoineen sekä hulevesijärjestelmä, jossa on huomioitu ympäristöturvallisuuden vaatimukset. Rakennustöihin liittyvät louhintatyöt ovat alkaneet, ja projektin on määrä valmistua vuoden 2021 lopussa. Kokonaisuudessaan pinnoitettavan alueen laajuus on noin viisi hehtaaria. Investoinnin arvo on noin seitsemän miljoonaa euroa.

Uusi rahtialue parantaa rahtiliikenteen yhteistoimintaa siviililentoliikenteen kanssa vähentäen sen vaikutuksia lentoaseman päivittäistoiminnoille. Samalla rahtialueelle johtavaa alueen sisäistä tiestöä parannetaan.

Ilmailutoiminta Pirkkalan lentokentällä jatkuu projektin aikana, mikä asettaa erityisiä vaatimuksia projektinhallinnalle ja aikataulutukselle. Lentokenttätoiminnasta vastaavan Finavian kanssa aikataulutus tehdään tuntitasolle. Finavia vastaa tarvittavien tietojen välittämisestä alueella operoiville siviilipuolen toimijoille.

– Olemme saaneet sovittua asioista hyvässä yhteistyössä asiakkaan ja kumppaneiden kanssa ja uskon, että saadaan projekti vietyä sujuvasti maaliin, sanoo hankkeesta vastaava rakennuttajapäällikkö Janne Mikkonen Puolustuskiinteistöistä.