Kuva: Marjaana MalkamäkiRudus

Ruduksen Kivenpyörittäjä-palkinto rakennuttajainsinööri Raija Tevaniemelle

Kuva: Marjaana MalkamäkiRudus

Rakennusinsinööri Raija Tevaniemi aloitti vuonna 1986 Tampereen kaupungin suunnitteluinsinöörinä, sitten suunnittelutiimin vetäjänä, ja vuodesta 2002 hän on toiminut rakennuttajainsinöörinä. Tevaniemellä on vastuullaan Tampereella laajoja ympäristörakenteita suunnittelusta rakennuttamiseen, tuoreena esimerkkinä Ranta-Tampella.

– On ehdoton etu, että saan olla isoissa projekteissa mukana jo niiden suunnittelussa ja sen jälkeen vastata myös rakennuttamisesta. Näin pääsen jo suunnitteluvaiheessa vaikuttamaan siihen, miten ympäristöä lopulta rakennetaan, Raija Tevaniemi sanoo.

– Itse olen taustaltani infrarakentamisen ammattilainen, mutta meillä on kaupungilla hyvä tiimi ja hyödynnän muiden erityisalojen, kuten viherrakentamisen kollegoiden asiantuntemusta. Vastaan kuitenkin kokonaisuudesta, Viherniemi kertoo.

– Kivirakentamisessa arvostan kotimaisuutta. Jos tulee ongelmia, on helpompi selvittää asioita kotimaisen toimijan kanssa. Kyllä sillekin pitää arvo laskea, Tevaniemi toteaa.

Raija Tevaniemi painottaa rakennuttajan roolissa eri osapuolten hyvän yhteistyön merkitystä onnistuneen lopputuloksen kannalta.

– Kompromisseja joutuu aina tekemään, mutta hyvä tiimi on avainsana. Alalla pitkään toimineena hakee ympärilleen ihmisiä, joiden kanssa asiat sujuvat ja ymmärretään toisiamme. Ammattiosaajien verkostossa tiedän, keneen otan yhteyttä ja voin sen jälkeen luottaa asioiden hoituvan. Innostun helposti ja olen välillä vähän kärsimätönkin. Haluan, että asiat etenevät. Ehkä juuri siksi kiireelliset työt tulevat minun pöydälleni.