Valtion virastotalo Joensuussa peruskorjataan

Uudistetun virastotalon käyttäjiksi tulevat Palkeet, Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja TE-toimisto, Tulli, Itä-Suomen Aluehallintovirasto, Digi- ja väestötietovirasto sekä Maanmittauslaitos.

Peruskorjaus käynnistyi viime syksynä perustuksien ja salaojien kunnostuksella. Virastot muuttavat huhtikuussa väistötiloihin Torikatu 36:een, minkä jälkeen alkaa sisätilojen korjaukset.

–Kauppakatu 40 saneerataan niin sanotusti kiireestä kantapäähän. Koko talotekniikka uusitaan kuten myös rakennuksen vesikatot ja ikkunat. Myös sisäolosuhteita parannetaan kehittämällä äänieristystä, akustiikkaa ja lämpöolosuhteita, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Jarkko Karvonen kertoo.

Kauppakatu 40:een rakennetaan muun muassa erillisiä tiloja hiljaiseen työskentelyyn ja herkistyneille ihmisille tarkoitettuja sensi-tiloja. Valtaosa tiloista on kaikkien virastojen yhteiskäyttöistä tilaa. Kaikkiaan Kauppakatu 40:ään tulee työtilat noin 600 henkilölle.

Hankkeen valmistuttua valtio luopuu vajaakäytössä olevasta Torikatu 36:n virastotalosta. Valtion palveluita keskitetään Joensuussa Kauppakatu 40:ään, Metla-taloon sekä Oikeus- ja poliisitaloon.

Kauppakatu 40:n peruskorjaus on valmis vuoden 2023 alkupuolella. Hankkeen kustannusarvio on 22 miljoonaa euroa.  Peruskorjauksen rakennuttajana toimii valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt ja päätoteuttajana WSP Finland Oy.