Kuva: aalto.fi/fi/sahkotekniikan-ja-automaation-laitos

Caverioniltakin tukea älyrakennusten tohtorikoululle Aallossa

Caverion lahjoittaa älykkään talotekniikan ja älyrakennusten opetuksen ja tutkimuksen kehittämistyöhön Aalto-yliopistossa. Caverion on sitoutunut tukemaan älyrakennusten tohtorikoulua vuosina 2021–2025. Tohtorikoulu on osa Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulua.

Kuva: aalto.fi/fi/sahkotekniikan-ja-automaation-laitos

–Olemme iloisia saadessamme Caverionin, yhden alansa johtajista, tukijaksemme seuraavaksi viideksi vuodeksi. Tohtorikoulumme kouluttaa uusia asiantuntijoita, jotka voivat muuttaa alaa tarjoamalla kattavan käsityksen alan tulevaisuuden mahdollisuuksista. Tavoitteenamme on myös jakaa viimeaikaisinta tietoa ja osaamista akateemisen maailman ja yritysten välillä, sanoo Aalto-yliopiston työelämäprofessori Heikki Ihasalo. 

– Haluamme tukea älykkäiden ratkaisujen tutkimusta ja auttaa tekemään kaupungeistamme älykkäämpiä ja kestävämpiä. Nykyisen rakennetun ympäristön modernisointi on tehokkain tapa ehkäistä ilmastonmuutosta, tarvitsemme parhaan tietotaidon ja parhaat osaajat mukaan tähän työhön, Caverionin varatoimitusjohtaja ja Caverion Palvelut-liiketoiminnasta, kestävästä kehityksestä ja Smart City -ratkaisuista vastaava johtaja Thomas Hietto sanoo.

Älyrakennusten opetus ja tutkimus keskittyy tällä hetkellä tohtorikoulussa käyttäjäkeskeisyyteen, autonomisiin itseoppiviin järjestelmiin, digitalisaation tuomiin uusiin toimintatapoihin sekä integraatioihin talotekniikan, ICT-järjestelmien, energiaverkkojen sekä liikenteen välillä. kiinteistöjohtamiseen sekä asiantuntijapalveluihin. 

Aalto-yliopiston älyrakennusten opetukseen ja tutkimukseen ovat aiemmin lahjoittaneet Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK ry, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry (STK) ja K.V. Lindholmin säätiö, Helvar, Granlund, Ramboll sekä RIL ry.