Vahterus on ostanut paikallisen teräsrakenteiden valmistukseen erikoistuneen perheyrityksen Rautarakenne S. Lipposen liiketoiminnan. Kuva: Anton Sucksdorff

Vahterus ostaa Rautarakenne S. Lipposen liiketoiminnan

Hitsatun levylämmönsiirrinteknologian kehittäjä Vahterus on ostanut kalantilaisen teräsrakenteiden valmistukseen erikoistuneen perheyrityksen Rautarakenne S. Lipposen liiketoiminnan. Kaupan myötä Vahterus saa tuotantokiinteistöjä ja ammattitaitoisia työntekijöitä.

Vahterus on ostanut paikallisen teräsrakenteiden valmistukseen erikoistuneen perheyrityksen Rautarakenne S. Lipposen liiketoiminnan. Kuva: Anton Sucksdorff

Rautarakenne S. Lipponen on yrittäjä ja toimitusjohtaja Sampo Lipposen perustama perheyritys, joka on erikoistunut raskaiden metallirakenteiden valmistukseen. Sen päätuotteita ovat teräsrunkoiset tehdashallit ja vaativat teräsrakenteet rakennusliikkeille ja teollisuuteen Länsi-Suomessa. 

Liiketoimintakaupan yhteydessä Rautarakenne S. Lipposen työntekijät siirtyvät Vahteruksen organisaatioon. Yrittäjä Sampo Lipponen jää yrityskaupan myötä itse vaiheittain eläkkeelle. 

– Vahterukselle tämä liiketoimintakauppa täydentää erinomaisesti kasvumme vaatimia tarpeita niin naapurikiinteistöjen kuin Rautarakenne S. Lipposen osaavien työntekijöiden ansiosta, Vahteruksen toimitusjohtaja Teollisuusneuvos Mauri Kontu sanoo. Kontu pitää kauppaa erityisenä, sillä taustalla on pitkäaikainen yhteistyö ja tuttavuus.

– Olemme molemmat Sampon kanssa kalantilaisia perheyrittäjiä, ”navetassa” yrityksensä perustaneita, ja tunteneet toisemme lapsuudesta saakka runsaan 60 vuoden ajan, Mauri Kontu sanoo.