Heikki Haasmaa

Sitowisen uudeksi toimitusjohtajaksi Heikki Haasmaa

Sitowisen hallitus on nimittänyt Sitowisen uudeksi toimitusjohtajaksi diplomi-insinööri Heikki Haasmaan, 43. Heikki Haasmaa tulee Sitowiseen KONEelta. 

Heikki Haasmaa

Pekka Eloholma, 61, on johtanut Sitowiseä vuodesta 2019. 

– Päätökseni siirtyä pois näin innostavasta tehtävästä kypsyi viime kesän aikana. Näen, että Sitowisellä on viime kevään pörssilistauksen jälkeen edessään uudenlainen, pohjoismainen kasvu-ura, jolle olemme viime vuosina luoneet yhdessä vahvan pohjan. Olen todella ylpeä Sitowisestä ja mahdollisuudesta luotsata tätä konsernia eteenpäin sen upealla kasvumatkalla. Erityisesti kiitän kaikkia sitowiseläisiä heidän loistavasta asenteestaan sekä asiantuntijuudestaan, joka on koko yrityksemme menestyksen perusta, Pekka Eloholma sanoo.

Sitowisella on 2000 työntekijää ja 160 miljoonan euron liikevaihto. Yritys listautui pörssiin maaliskuussa 2021. 

– Kiitän koko hallituksen puolesta Pekka Eloholmaa hienosta työstä ja erityisesti onnistuneesta listautumisesta. Pekka on luotsannut konsernia merkittävissä kasvu- ja muutospaikoissa, ja hänellä on ollut niin hallituksen kuin yrityksen henkilöstön luottamus tekemälleen työlle. Olemme hakeneet yhtiölle uuden toimitusjohtajan hyvässä yhteistyössä Pekan kanssa, Sitowisen hallituksen puheenjohtaja Eero Heliövaara toteaa.

Eloholma jatkaa Sitowisen toimitusjohtajana, kunnes uusi toimitusjohtaja Heikki Haasmaa aloittaa tehtävässään viimeistään 4.5.2022. 

Haasmaa on tehnyt pitkän uran pörssiyhtiö KONEen monipuolisissa johtotehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii globaalin kunnossapitoliiketoiminnan johtajana, joka työllistää 30 000 ihmistä.

– Meille on tärkeää, että Sitowisen uusi toimitusjohtaja jakaa kanssamme intohimon tehdä Sitowisestä rakennetun ympäristön ajatusjohtaja, joka haastaa koko alaa ratkaisemaan niin vastuullisuuteen kuin digitalisaatioonkin liittyvät vaatimukset ja mahdollisuudet. Globaalissa pörssiyhtiössä keräämänsä kokemuksen myötä Heikki Haasmaa tuo konserniin osaamista kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamisesta sekä laajaa ymmärrystä digitaalisten ratkaisujen uusista mahdollisuuksista, Heliövaara sanoo.