Raksystems Climate Solutions: maalämpö hyödyksi jo rakentamisen aikana

Raksystems Groupiin on perustettu Raksystems Climate Solutions Oy, joka tarjoaa ratkaisuja optimoimaan rakennusaikaiset olosuhteet. Raksystemsin mukaan iso osa ratkaisua on Geolo, joka mahdollistaa maalämmön hyödyntämisen jo rakennusaikana. 

Geolossa yhdistyy Raksystemsin mukaan maalämmöllä tuotettu rakennusaikainen energiaratkaisu ja rakentamisen olosuhteiden ohjaus ja hallinta. Ratkaisun kehitystyössä ovat olleet mukana myös Enersys, Rototec ja El-Björn.

– Uusi, suojattu teknologia mahdollistaa energiakentän toteutuksen niin, että se voidaan mitoittaa lopullisen kohteen tarpeiden mukaisesti, ja myös rakennusaikainen lämmitys- ja jäähdytys onnistuu erinomaisesti innovatiivisen kokonaisuuden avulla, konsulttitoimisto Enersys Oy:n toimitusjohtaja Matti Simppala kertoo.Geolo tuodaan kohteeseen rakentamisen ajaksi, joten kiinteistöön jäävä tekniikka on loppukäyttäjälle uutta ja maalämpökentän toimivuus on varmennettu.

Geolon lämmitys- ja jäähdytysratkaisu mahdollistaa Raksystemsin mukaan rakenteiden tasaisen kuivumisen, eikä energiaa kulu turhaan rakenteiden lämmittämiseen. Myös pintamateriaalien asennus suoritetaan oikeissa olosuhteissa, jotka vastaavat M1-päästöluokituksia.

– Kokonaisuutena uusi innovaatio tukee rakennusteollisuutta sekä kiinteistön omistajia heidän vastuullisuustavoitteiden saavuttamisessa. Loppukäyttäjille tämä takaa terveellisen ja hyvinvoivan elinympäristön. Odotamme jo innolla ensimmäisten hankkeiden julkistusta yhdessä asiakkaidemme kanssa, Raksystems Climate Solutions Oy toimitusjohtaja Janne Vanhanen toteaa.