Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

Vantaan pääpoliisiasema valmistuu Jokiniemeen loppuvuodesta 2024

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uudisrakennushanke Vantaalla on saanut valtioneuvoston raha-asiainvaliokunnan puollon vuokrasopimuksen tekemisestä. 90 miljoonan euron hanke etenee suunnitellusti: maanrakennustyöt aloitettaneen tänä kesänä, poliisivankila valmistuu loppukesällä 2023 ja poliisitalo loppuvuodesta 2024. 

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt käynnistää uuden pääpoliisiaseman rakentamisen Jokiniemeen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen käyttöön. Rakentamisen palveluntuottajan kilpailutus on jo käynnissä, ja urakoitsijan valinta tehdään alustavan aikataulun mukaan huhtikuussa. Toteutuakseen hanke vaatii vielä kevään aikana Senaatti-kiinteistöjen investointi- ja rakentamispäätökset. Hankkeen kustannusarvio on noin 90 miljoonaa euroa.

– Poliisitalon tarkempaa suunnittelua jatketaan maanrakennustöiden käynnistyttyä vielä yhdessä poliisin, suunnittelijoiden, tilaajan ja urakoitsijan kesken. Senaatin allianssimallissa hanketta kehitetään allianssiurakoitsijan kanssa kohti tilaajan ja asiakkaan sille asettamia tavoitteita, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Johanna Virsu.

Poliisivankilan rakennusvaihe valmistuisi ensimmäisenä arviolta loppukesällä 2023. Pääpoliisiaseman rakentamista voitaisiin aloittaa vuoden 2023 alussa, ja kokonaisuudessaan pääpoliisiasema voitaisiin ottaa käyttöön loppuvuonna 2024.

Uuteen poliisiasemaan keskitetään kaikki Vantaan poliisin palvelut: lupapalveluiden asiakaspalvelupiste, rikosilmoitusten vastaanotto, asetarkastukset, löytötavarat, poliisin asiakkaiden kuulustelut ja tapaamiset, modernit työtilat valvonta- ja hälytystoiminnalle, ajoneuvo- ja varastotilat sekä poliisivankila.

– Poliisin palvelut on jouduttu hajauttamaan Vantaalla väistöön kolmeen eri toimipisteeseen. Jatkossa kaikki palvelut löytyvät yhdestä osoitteesta Jokiniemestä hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Tämä on iso ja tärkeä asia niin asiakkaidemme kannalta, mutta myös tehokkuuden ja henkilöstömme jaksamisen kannalta, toteaa poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.