OP-Kiinteistösijoituksen tarkoituksena on rakennuttaa Helsinkiin Pitäjänmäen Valimotielle moderni toimitilakokonaisuus vanhan toimistorakennuksen tilalle. Kuva: op-toimitilat.fi

Rakli valitsi vuoden rakennuttajaksi OP Kiinteistösijoituksen

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry on valinnut vuoden 2023 rakennuttajaksi OP Kiinteistösijoitus Oy:n, joka rakennuttaa erilaisia kiinteistökohteita asuinkerrostaloista yhteiskuntakiinteistöihin eri puolille Suomea. 

OP-Kiinteistösijoituksen tarkoituksena on rakennuttaa Helsinkiin Pitäjänmäen Valimotielle moderni toimitilakokonaisuus vanhan toimistorakennuksen tilalle. Kuva: op-toimitilat.fi

OP Kiinteistösijoitus on yksi Suomen suurimpia kiinteistövarallisuuden hoitajia ja rakennuttaa monipuolisesti uusia asuinympäristöjä ja yhteiskunnallista infraa koko Suomen laajuisesti. OP Kiinteistösijoitus on myös tunnettu useiden haastavien kohteiden rakennuttajana, esimerkkinä Kansi ja Areena -hanke Tampereella.

Raklin mukaan OP Kiinteistösijoitus on sitonut vastuullisuustavoitteitaan ja tekemistään kotimaisiin ja kansainvälisiin sopimuksiin toimien esimerkkinä muille alan toimijoille. Osana sosiaalista vastuuta vuoden rakennuttaja käy jatkuvaa vuoropuhelua sidosryhmien kanssa esimerkiksi rakennuttajan ja vuokralaisten yhteisistä vastuullisuustavoitteista, Rakli kertoo.

OP Kiinteistösijoitus osallistuu Raklin mukaan aktiivisesti alan kehittämiseen, esimerkkeinä puurakentamisen hankkeet ja tietomallien hyödyntäminen rakennuslupaprosessissa.

Uudet hankinta- ja toteutusmuodot sekä toiminnan tehokkuus ovat vuoden rakennuttajan kiinteistökehittämisen ja rakennuttamisen keskiössä, Rakli toteaa. 

– Olemme OP Kiinteistösijoituksessa otettuja saamastamme tunnustuksesta. Teemme vastuullista ja monimuotoista kiinteistösijoittamista tehokkaalla 20 hengen asiantuntijaorganisaatiolla ja hallinnoimme 3,4 miljardin euron kiinteistövarallisuutta Suomessa sekä noin 0,8 miljardin euron varallisuutta globaalisti. Hienoa, että pitkäjänteinen työmme on huomattu. Tämä tunnustus kohdistuu koko henkilöstöömme ja kannustaa jatkamaan työtä alati muuttuvassa toimintaympäristössämme, OP Kiinteistösijoituksen rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa sanoo.

Vuoden rakennuttajan valitsee Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry, ja palkinto on jaettu vuodesta 2007 alkaen. Vuoden rakennuttajiksi on aikaisemmin valittu Finavia, Etera, SOK, Järvenpään Mestariasunnot, Liikennevirasto, Helsingin Yliopisto, Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, Lahden kaupunki, Sponda Oyj, Pirjo Honkaniemi, Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, Kesko Oyj, Ilmarinen, HOAS sekä Tampereen kaupunki.