Puistosairaala sai Rakentamisen Ruusu 2021 -tunnustuspalkinnon

Helsingin rakennusvalvonta on myöntänyt Meilahden Puistosairaalan peruskorjaukselle tämän vuoden Rakentamisen Ruusun. Valinnan tekiHelsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto. Rakentamisen Ruusu jaettiin nyt 27. kerran. 

Lue lisää Puistosairaalasta Projektiuutisten artikkelista. Kuva: Mikael Lindén

 Jaosto painotti valinnassaan sitä, minkälaista toimintakulttuuria hanke rakentaa ja minkälaista ympäristöä se kaupunkiin luo. Ehdokkaissa korostui tänä vuonna sopeutuminen olemassaolevaan rakennuskantaan. Miten korjaamme ja otamme uudelleen käyttöön vanhaa rakennuskantaa? Tämä määrittelee kykyämme rakentaa kestävästi uutta kaupunkia, kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston puheenjohtaja Saana Rossi sanoo.

Meilahden Puistosairaala on entinen Lastenklinikka. Rakentamisen Ruusu -palkinnon perusteiden mukaan rakennusta on suurista teknisistä ja toiminnallisista tavoitteista sekä valtavista sisäisistä purku- ja muista toimenpiteistä huolimatta kohdeltu äärimmäisen kunnioittavasti. Poikkeuksellisen vaativat tavoitteet valmiin rakennuksen sisäilmastolle edellyttivät jatkuvaa ja järjestelmällistä puhtauden- sekä kosteudenhallintaa koko purku- ja rakennustyön ajan. Hankkeessa ymmärrettiin eri osapuolien hyvän yhteistyön merkitys asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Kohteen arvot ja henki on säilytetty.

Kuva: Mikael Lindén

Palkinnon saavat pääsuunnittelija, arkkitehti Markus Kuusela (Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy), vastaava työnjohtaja Rauno Rahkola (Skanska Oyj) ja projektipäällikkö Lari Warva (HUS Kiinteistöt Oy)

Rakentamisen Ruusu 2021 – kunniamaininnan sai 13 ullakkoasunnon rakentaminen Merikatu 3:een. Hankkeen pääsuunnittelija ja arkkitehti on Jarmo Inkinen (Arkkitehtitoimisto Jarmo Inkinen Oy), rakennesuunnittelija Otso Laatikainen (Sweco Asiantuntijapalvelut Oy) ja projektipäällikkö Jouko Kallio (Helsingin Projektitoteutus Oy / Aarni Kiinteistöt Oy).

Muut Rakentamisen Ruusu -ehdokkaat olivat Scandic Grand Central Helsinki, Taideyliopiston päärakennus Mylly sekä Hopealaakson
päiväkoti.