Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Otaniemen Marsiosta tulee taiteen ja median rakennus

Otakaari 2A:n uusi nimi Marsio julkistettiin peruskivenmuurauksen yhteydessä. Marsioon tulee 6500 neliötä taiteen ja median opetukseen.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC

Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen nousevan uudisrakennuksen nimi Marsio on kunnianosoitus arkkitehti, muotoilija, yrittäjä ja Aallon alumni Aino Marsio-Aallolle. Hänen ja Alvar Aallon yhteinen ehdotus voitti Otaniemen asemakaavan suunnittelukilpailun vuonna 1949. Nyt nimen saanut rakennus nousee Marsio-Aallon mukaan nimetyn Ainonaukion viereen.

Marsio-rakennus tarjoaa paikan radikaalille luovuudelle, kokeilulle ja uudenlaiselle ajattelulle. Sinne valmistuu noin 6500 bruttoneliötä monitoimitilaa erityisesti taiteen ja median opetukseen, poikkialaiseen tutkimukseen, erilaisiin tapahtumiin sekä uudelle studiokeskukselle.

Marsion tilat varustetaan uusilla digitaaliteknologioilla, jotka mahdollistavat alojen rajat ylittävän tutkimuksen ja opetuksen. 

Rakennukseen tulee tilaa myös ravintola- ja tapahtumapalvelutoimijoiden käyttöön sekä vierailukeskus yliopiston vieraille.

Marsio-rakennuksen ja sen sisarrakennuksen yhteinen peruskiven muuraustilaisuus oli 29.9.2022. Kahden uudisrakennuksen rakentaminen keskelle Otaniemen kampusta alkoi tämän vuoden helmikuussa. Marsion (Otakaari 2A) ja Otakaari 2B:n on määrä valmistua vuoden 2023 lopussa.

Otakaari 2B.ssä on tiloja erityisesti Perustieteiden korkeakoulun ja Sähkötekniikan korkeakoulun käyttöön.