K-Kampus ulkoa

K-Kampus harjaan Helsingin Kalasatamassa

K-Kampus ulkoa

K-Kampus on moderni, joustavasti muuttuvien tarpeiden mukaan muokattavissa oleva ja erilaisia työn tekemisen tapoja tukeva rakennus. Saman katon alta löytyvät niin työntekijöiden työpisteet, K-ryhmän päivittäistavarakaupan käytössä oleva koekeittiö, tuotetutkimuksen laboratorio kuin kuvausstudio. Katutasoon tulee erikseen tilat tapahtumille, joihin kutsutaan niin K-ryhmän asiakkaita, kumppaniyrityksiä kuin muita yhteistyökumppaneita.

– K-Kampus on enemmän kuin toimistorakennus. Se on yhteisö, joka kokoaa yhteen K-ryhmäläiset, yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme. Tilat tukevat jokaisen yksilöllistä työntekoa, erilaisia työtehtäviä sekä kollegojen ja keskeisten sidosryhmien kohtaamista. K-Kampus toteuttaa tärkeää strategista tavoitettamme, joka on yksi yhtenäisempi K-ryhmä, toteaa Keskon työpaikan kehittämisestä ja innovaatioista vastaava johtaja Leif Backman.

K-Kampuksen sisäilman vaatimustaso on asetettu korkeimpaan S1-luokkaan. Terveellisen rakennuksen ja sisäilmaston varmistamiseksi K-Kampuksen suunnittelijoille asetettiin vaativat kriteerit sisälämpötiloihin, valaistustasoihin ja akustisiin ominaisuuksiin liittyen. Käytännössä K-Kampuksen rakennuksen ja sisäilmaston terveellisyys toteutetaan pitkässä toimintaketjussa, jossa mukana ovat rakennuttaja, suunnittelija, urakoitsijat, materiaalivalmistajat, viranomaiset, kiinteistöhuolto ja käyttäjät. Nyt meneillään olevassa rakentamisvaiheessa kunnianhimoisten kriteerien ja suunnitelmien toteutumista valvotaan säännöllisin työmaatarkistuksin.

K-Kampuksen rakentaminen etenee aikataulussa, ja se valmistuu keväällä 2019. Rakennushanke toteutetaan yhteistyössä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa.

K-Kampus sisältä

Työpaikan sijainnilla voidaan edistää työntekijöiden arjen sujuvuutta

K-Kampuksen sijainti urbaanissa Helsingin Kalasatamassa ja itäisen kantakaupungin solmukohdassa mahdollistavat sen, että K-ryhmä voi tarjota työntekijöilleen monesta suunnasta helposti saavutettavat toimitilat, edistää vastuullista työmatkaliikkumista sekä osallistua koko kaupunginosan kehittämiseen.

– Olemme ilolla mukana kehittämässä Kalasataman alueesta vahvaa liike-elämän, kaupan ja asumisen keskittymää Helsingin ydinkeskustan tuntumaan. Yli 1 800 K-ryhmäläistä on merkittävä lisäys joukkoon, joka hyödyntää alueen palveluita. Kehittyvä Kalasatama ja kauppakeskus Redi tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet toimivaan arkeen ja työntekoon. Työpäivän ohessa voi hoitaa myös muita arkisia asioita, kuten ruokaostoksia, kiteyttää Backman.

Syyskuussa 2018 avattavan kauppakeskus Redin päivittäistavarakauppakerrokseen tulee K-Supermarket ja metroaseman yhteyteen avataan K-Market, joiden kauppiaat ovat Teemu ja Ilari Tikkala.