Folkhälsanin Gullkronan on Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy:n suunnittelema.

Julkisivutekoja palkittiin

Folkhälsanin Gullkronan on Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy:n suunnittelema.

Julkisivuteko-palkinnon tarkoituksena on kiinnittää huomiota hyvän julkisivun merkitykseen ihmisen elinympäristön osana. Kilpailussa oli tänä vuonna kolme sarjaa: Arkkitehtuuri, Tekniikka ja tutkimus sekä Korjausrakentaminen.

Arkkitehtuuri-sarjan palkittu on Huttunen-Lipasti Arkkitehdit Oy, joka tuomariston mukaan on vuosien ajan suunnittelukohteissaan käyttänyt eri materiaalien ominaisuuksia laadukkaasti hyödyksi. Tuomariston mukaan toimiston suunnittelutöissä on arkkitehtoninen kokonaisuus hallittua, yksityiskohtien suunnitteluun on paneuduttu huolella ja myös usein innovatiivisesti pyritty ja onnistuttu kehittämään jotain uutta.

Toimiston kohteisiin kuuluu muiden muassa Helsingin Asumisoikeus Oy Kaanaankatu 6 ja Kumpulan Kiinteistöt Oy Kaanaanpiha 4, joiden julkisivuissa on käytetty muutamaa valkobetonielementtiä ja tiiltä sekä Folkhälsanin Gullkronan-talo Helsingin Ruskeasuolla. Talon veistosmaisella muodolla ja tiilijulkisivujen arkkitehtuurilla on kapealle tontille saatu tehokkaasti näyttävä ja kiinnostava rakennus, tuomaristo toteaa.

Tutkimus ja tekniikka -sarjan palkittu dosentti, tekniikan tohtori, arkkitehti SAFA Satu Huuhka on tuomariston mukaan jo pitkään tehnyt kansainvälisesti korkeatasoista korjausrakentamisen ja kiertotalouden tutkimusta Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksikössä. Huuhkan tutkimuksessa yhdistyy arkkitehtoninen ja tekninen osaaminen. Huuhka on tuomariston mukaan kansainvälisesti verkostoitunut ja tunnustettu tutkija, joka on ollut pitkäjänteisesti mukana luomassa yhteistyötä arkkitehtuurin ja rakennetekniikan tutkimuksen välille.

Korjausrakentaminen-sarjan palkittu on A-Insinöörit Suunnittelu Oy:n Sisä-Suomen korjaussuunnittelun yksikkö, joka on tuomariston mukaan ollut jo pitkään luomassa toimivaa, asukkaat huomioon ottavaa korjausprosessipolkua taloyhtiöille aina kuntotutkimuksesta valmiiseen julkisivu- ja parvekekorjaukseen asti. Sisä-Suomen korjausyksikön yksikönjohtajana toimii Mikko Tarri.

Julkisivuteko 2020 -palkinnon tuomaristossa ovat Julkisivuyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, tekniikan tohtori Toni Pakkala, SAFA:n puheenjohtaja, arkkitehti SAFA Henna Helander, Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n päätoimittaja, arkkitehti SAFA Maritta Koivisto, tekniikan tohtori Jukka Lahdensivu Ramboll Finland Oy:stä sekä Julkisivuyhdistyksen sihteeri Riina Takala-Karppanen.