Arkistokuva Loimaan tehtaalta

Fenestra Suomi ostaa Domus ikkunatehtaan

Fenestra Suomi on ostanut konkurssiin menneen ikkunavalmistajan Domuksen. Kauppa allekirjoitettiin 15.3. Turussa Fenestra Suomi Oy:n ja Domuksen omistajan Domus Yhtiöiden konkurssipesän kesken.

Arkistokuva Loimaan tehtaalta

Kauppa kattaa Loimaalla sijaitsevat ikkuna- ja alumiinitehtaat, joiden tuotanto loppui joulukuussa 2018 sen jälkeen kun edellinen omistaja oli hakeutunut konkurssiin. Domus Yhtiöiden liikevaihto oli noin €30 miljoonaa vuonna 2017.

Fenestra Suomi aikoo aloittaa tuotannon uudestaan Loimaalla jo huhtikuun alkupuolella. Päätuotteet tulevat olemaan puualumiini- ja puuikkunat.

“Olemme todella iloisia voidessamme ilmoittaa, että aloitamme uudelleen tuotannon Loimaan tehtailla, joilla on yli 70 vuoden historia. Tämä on hyvä uutinen sekä meille että alueen asukkaille”, Fenestran toimitusjohtaja Lauri Laast sanoo.

“Suurin osa työntekijöistä menetti työnsä konkurssissa. Olemme tiedottaneet heille tilanteesta ja olemme aloittaneet rekrytoinnit uudelleen. Aikomuksemme on kasvaa myynnin kasvun myötä ja siirtyä tuotannossa kaksivuorotyöhön asteittain”, Laast kertoo.

Fenestralla on nyt kaksi tehdasta, toinen sijaitsee Harjumaassa Virossa.

”Tavoittelemme synergioita logistiikassa ja myynnissä. Tuotantoprosesseja uudelleenarvioidaan tehokkuuden lisäämiseksi”, Laast sanoo.

Laastilla on kokemusta ongelmallisten yritysten kääntämisessä uuteen nousuun: hän on johtanut konkurssipesältä ostettua Fenestraa uuteen nousuun vuodesta 2014 yrityksen nykyisen johdon kanssa.

Baltialainen sijoitusrahasto Livonia Partners omistaa 60% Fenestrasta ja johtoryhmä Lauri Laast, Riho Prass ja Martti Siitam omistavat yhteensä 40%.

”Aiomme jatkaa laajentumista Pohjoismaissa, koska korkealaatuisten ikkunoiden kysynnälle on vahvat näkymät. Domuksen ostaminen sopii täydellisesti pitkän aikavälin strategiaamme”, Fenestran hallintoneuvoston puheenjohtaja ja Livonia Partnersin edustaja Styv Solovjov sanoo.