Kuva: AVIA Real Estate

DHL Expressin uuden logistiikka­keskuksen perus­kivi­ on muurattu

Helsinki-Vantaan lentokenttäalueelle rakennettavan DHL Expressin uuden logistiikkakeskuksen peruskivi muurattiin keskiviikkona. Rakennus luovutetaan DHL Expressille loppukesällä 2025.

Kuva: AVIA Real Estate

Peruskiven muuraustilaisuudessa puhunut Vantaan kaupungin­johtaja Pekka Timonen korosti projektin merkitystä kaupungille.

– Vantaalle on iso asia, että tämä investointi tapahtuu. Se ei vie vain DHL:ää, vaan myös Vantaata eteenpäin. Me teemme tämän yhdessä.

AVIA Real Estate Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Pitkänen on tyytyväinen projektin etenemiseen.

– Projekti on edennyt suunnitelmien mukaisesti, ja olemme jopa hieman edellä suunniteltua aika­taulua. On hienoa, että tämä hanke realisoitui viime syksynä. Rakennus­alalla eletään vaikeita aikoja, ja siksi toivomme, että muutkin vastuulliset toimijat tekisivät nyt rohkeasti investointipäätöksiä.

DHL Express (Finland) Oy:n toimitusjohtaja Oktay Nuri iloitsee uusista tiloista.

– Uusi ajanmukainen, hiilineutraali logistiikka­keskus antaa entistä paremmat mahdollisuudet tuottaa myös jatkossa luotettavia pika­kuljetus­palveluja, jotka tukevat suomalaisten vienti- ja tuonti­yritysten kilpailukykyä.

Tuotantoneliöiden kaksinkertaistuminen ja tehokas automaattinen lajittelu­järjestelmä varmistavat kasvu­mahdollisuutemme pitkälle tulevaisuuteen. Logistiikka­keskuksessa tulee työskentelemään alku­vaiheessa noin 150 henkilöä, ja määrän odotetaan kasvavan useilla kymmenillä. Henkilöstömme saa uuden tilavan ja toimivan työy­mpäristön, jossa turvallisuus- ja ympäristö­näkökohdat on otettu erityisen hyvin huomioon.

AVIA Real Estate investoi kohteeseen noin 34 miljoonaa euroa. DHL Expressin kokonais­investointi uusiin tiloihin ja teknologiaan Aviapolis-alueella on noin 100 miljoonaa euroa koko vuokrakaudelta.

Projektin pääurakoitsija on Meijou Oy ja pääarkkitehtitoimisto Ark. toimisto Siltanen & Laakso Oy.