Kuva: SRV

Matinkylän lukio on valmis

SRV:n toteuttaman Espoon Matinkylän lukion ja liikuntahallin rakennustyöt kauppakeskus Ison Omenan länsipuolella on saatu päätökseen. Uusi lukio tarjoaa muuntojoustavat ja energiatehokkaat tilat noin 900 lukio-opiskelijalle.

Kuva: SRV

Hanke toteutettiin yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana. Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos toimi yhtiön omistaman kohteen rakennuttajana.

Hanke käynnistyi kehitysvaiheella lokakuussa 2020, ja rakentaminen käynnistyi loppuvuodesta 2021. Työmaalla työskenteli parhaimmillaan noin 140 henkeä.

– Matinkylän lukio- ja liikuntahallihankkeen toteutus eteni tiiviissä yhteistyössä hankkeen osapuolten kanssa aina kehitysvaiheen alusta lähtien. Uusi lukiorakennus noudattaa hienosti elinkaariviisauden periaatteita – se on energiatehokas, muuntojoustava ja elinkaaren tarpeet huomioiva. Valmistuneet tilat tukevat hienosti hankkeelle asetettuja tavoitteita, kertoo SRV:n yksikönjohtaja Marko Räisänen.

Jo rakentamisen alussa työmaalla otettiin käyttöön maalämpö. Maalämpökaivoja on porattu yhteensä lähes 8 kilometriä noin 400 metrin syvyyteen. Lisäksi lukion katolle on asennettu aurinkopaneeleja.

– Matinkylän lukion tuleva rakennus täytti kaikki Espoon kaupungin hiilineutraaliustavoitteet jo työmaa-aikana. Tämän lisäksi se vastaa kaikkiin vaatimuksiimme myös pienen energiakulutuksen osalta, toteaa Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen.

Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä.  Rakennuksen yhteyteen on toteutettu Espoon suurin kilpailutoiminnan mahdollistava liikuntahalli ja oma kuntosali. 

Koulun vaalea ilme ja arkkitehtuuri perustuvat Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotukseen Lyhty. Rakennuksen lasijulkisivujen ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä.