Lehto Asunnot Oy, Lehto Tilat Oy ja Lehto Korjausrakentaminen Oy hakeutuvat konkurssiin

Lehto Group Oyj:n operatiivisten tytär­yhtiöiden Lehto Asunnot Oy:n, Lehto Tilat Oy:n ja Lehto Korjausrakentaminen Oy:n hallitukset ovat tänään päättäneet jättää yhtiöitä koskevat konkurssi­hakemukset. Lehdon tytär­yhtiöt Lehto Components Oy ja Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy jatkavat toimintaansa.

Lehto on arvioimassa vaihtoehtoja emo­yhtiön sekä jäljelle jäävien tytär­yhtiöiden toiminnan jatkamiseksi, myymiseksi tai järjestelemiseksi uudelleen, mukaan lukien emo­yhtiön saneeraus­kelpoisuuteen liittyvien edellytysten arviointi sekä siirtyminen uusille liiketoiminta-alueille.

Lehto on pyrkinyt löytämään eri­laisia rakenteellisia ja omistuksellisia ratkaisuja, jotta se kykenisi selviytymään haastavassa rakentamis­toimialan markkina­tilanteessa. Viimeksi 18.12.2023 Lehto tiedotti sen operatiivisten tytär­yhtiöiden myyntiä koskeneen transaktion kariutumisesta. Lehto oli tuolloin myös arvioinut, että ilman lisä­rahoitusta tai uusien projektien tulo­virtaa yhtiö ei pysty selviytymään maksu­velvoitteistaan vuoden 2024 koko ensimmäisen neljänneksen ajan. Konkurssiin hakeutuvilla tytär­yhtiöillä ei ole enää riittävää rahoitusta toimintansa jatkamiseen.

Lehto Asunnot Oy, Lehto Tilat Oy ja Lehto Korjausrakentaminen Oy kattavat käytännössä kokonaan Lehdon asuntojen ja toimi­tilojen rakentamista koskevat liike­toiminnat ja ne muodostavat siten suurimman osan Lehto-konsernin liikevaihdosta.