Havainnekuva: Varma

Arabia135-kortteliin suunnitellaan 2000 hengen tapahtumahallia

Varman omistaman Arabia135-korttelin uudistustyöt Helsingin Toukolassa jatkuvat. Nyt korjataan vanhimpia punatiilirakennuksia. Arabian vanhan tehdashallin muutosta tapahtumatilaksi konseptoidaan.

Havainnekuva: Varma

Arabia135-korttelin uudistus alkoi vuonna 2017, kun Aalto Taideteollinen korkeakoulu muutti Arabiasta Otaniemeen.

– Helsingissä ei ole yhtä keskeisellä paikalla vastaavaa korttelia, joka hengittää vanhaa tehdashistoriaa. Arabian kortteli ja sen monikerroksellisuus ovat hieno kokonaisuus, joka saa tulevaisuudessa uuden ilmeen ja elämän, kohteen Asset manager Jenni Nivalainen Varmasta sanoo.

Korttelin pohjoisosassa sijaitsee Metropolian ammattikorkeakoulun luovien alojen kampus, joka on saneerattu hiljattain. Samassa yhteydessä rakennettiin kortteliin uusi rakennus Soiva, joka palvelee Metropolian sekä Pop & Jazz konservatorion musiikin opiskelijoita.

Korttelissa on ravintoloita, kahviloita, näyttelytiloja, museo, myymälöitä sekä kuntosali.

Arabia135-korttelissa tehdään parhaillaan korttelin vanhimman osan, punatiilisten rakennusten yleisurakkaa, joka valmistuu vuoden 2024 alussa. Hämeentietä ja Arabiankatua yhdistämään rakennetaan uusi alikulku, joka helpottaa jalankulkijoiden liikkumista korttelin läpi.

Arabian kujien ensimmäisen kerroksen tilat kunnostetaan myymälä- ja liiketiloiksi, yläkerroksiin sijoitetaan toimisto-, showroom- ja galleriatiloja.

Suurin uudistettava tilakokonaisuus on Arabian vanha tehdashalli.

Uudistettava halli mahdollistaa erilaisten tapahtumien, messujen ja näyttelyiden järjestämisen. Tilana se sopii noin 2000 ihmisen tapahtumiin.

Varman mukaan tehdashalli sijaitsee osittain katutason alapuolella, eikä yleisöllä ole ollut sinne aiemmin pääsyä.

– Ajatuksena on, että hallista tulisi vanhan tehdasalueen sydän ja toiminnan keskus, Nivalainen toteaa.

Tehdashallin kehitys on edennyt konseptointivaiheeseen, ja hallin mahdollisen operaattorin etsintä on käynnissä.