Kuva: portofhelsinki.fi

Sweco mukaan Helsingin Länsisataman kehityshankkeeseen

Helsingin Satamalla on menossa Eteläsataman, Katajanokan ja Länsisataman kehitys­hankkeet. Sweco on valittu rakennuttaja­konsultiksi Länsisataman satama­tunneli-, laituri- ja kenttä­hankkeisiin. Suunnittelu rahoitetaan EU:n hanketuella.

Kuva: portofhelsinki.fi

Helsinki on järjestelee uudelleen satamatoimintojaan Eteläsatamassa, Katajanokalla ja Länsisatamassa.

Länsisataman kehitykseen kuuluu tunnelin rakentaminen sataman ja Länsiväylän välille, uusi terminaali sekä laituri- ja kenttä­järjestelyt. Sweco on valittu rakennuttaja­konsultiksi näistä kahteen: tunneli­hankkeeseen sekä laituri- ja kenttähankkeeseen.

Satamatunnelin on tarkoitus poistaa rekka­ruuhkat satamasta länteen suuntautuvalta reitiltä ja näin lisätä Jätkäsaaren asuin­viihtyisyyttä. Laituri- ja kenttä­alueiden kehittäminen tarkoittaa laituri­alueen laajennusta ja laitureiden uusimista.

– Toimivien liikenne­yhteyksien ja elin­voimaisen pää­kaupunkiseudun kehittäminen on meille hieno mahdollisuus. Länsiprojekti on erittäin mielen­kiintoinen ja monella tapaa myös haastava kokonaisuus, yksikön­johtaja Ville Poijärvi Swecon Projektinjohto ja rakennuttaminen -toimialalta toteaa.