Havainnekuva: savilahti.com

Savilahden Luola Kuopiossa lähestyy harjakaisiaan

Puolustusvoimien entiseen luolastoon louhitun Savilahden liikunta- ja tapahtuma­keskus Luolan työ­maalla on alkanut sisä­valmistus­vaihe ja pääsisäänkäynti­rakennuksen rakentaminen. Harjan­nostajaisia juhlitaan 8. syyskuuta.

Havainnekuva: savilahti.com

Sisävalmistusvaiheeseen kuuluvat muun muassa tekniikka-asennukset. Sisä­osien rakentamisesta vastaa Rakennusliike Lapti Oy. Kalliorakennus­urakoitsijana toimi Skanska Infra Oy.

Kuopion kaupunki, Savon ammattiopisto, Savonia-ammatti­korkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto ovat toimineet yhteis­työssä Luola-hankkeessa. Myös urheilu­seuroja on kuultu hankkeen edetessä, ja tiloja on muokattu ja mitoitettu käyttäjien tarpeiden mukaan.

– Lähtökohtanamme on ollut, että Luolaa rakennetaan käyttäjiä varten ja heidän tarpeisiinsa, Kuopion kaupungin liikunta­palvelu­suunnittelija Ilja Venäläinen toteaa.

Liikuntakäytön lisäksi Luola on väestön­suoja lähes 7000 ihmiselle. Luolassa tullaan järjestämään myös konsertteja, seminaareja, turnauksia ja kansain­välisiä otteluita.

– Meille Luola on tärkeä osa veto­voimaista ja moni­puolista Savilahden kampustamme. Se tarjoaa terveelliset ja hyvät tilat liikkua sekä vastaa myös isoja tiloja vaativiin käyttö­tarpeisiimme, Savon koulutus­kunta­yhtymän johtaja Heikki Helve sanoo.

Luolaan odotetaan jopa tuhatta kävijää päivässä. Liikunta- ja tapahtuma­keskus avataan loppu­kesästä 2024.