Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Pauliina ja Juha Kronlöf

Soimu rakentaa 115 ARA-asuntoa Espoon Asunnoille

Espoon Asunnot ja Rakennusliike Soimu Oy ovat tehneet urakka­sopimuksen kerros­talojen rakentamisesta Espoon Niittykumpuun Niittykummuntie 1:een. Kohteeseen tulee 115 ARA-vuokra-asuntoa, jotka valmistuvat alku­vuodesta 2025. Investoinnin arvo on 21 miljoonaa euroa.

Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Pauliina ja Juha Kronlöf

– Niittykumpu on yksi niistä Espoon kehittyvistä kaupungin­osista, jossa on hyödynnetty olemassa olevaa kaupunki­rakennetta ja tiivistetty aiempaa asutusta. Tässä Espoon Asunnoillakin on ollut aktiivinen rooli. Alueelle on viimeisen kolmen vuoden aikana valmistunut neljä uudis­kohdettamme, ja Uusikummun entisellä toimisto­alueella sijaitsevan Riihitontuntie 7:n arvioitu valmistuminen on keväällä 2024, Espoon Asuntojen rakennuttamis­johtaja Pirjo Räihä kertoo.

Niittykummuntie 1:ssä on kaksi 8-kerroksista rakennusta, joihin tulee yhteensä 115 ARA-vuokra-asuntoa sekä sauna, pesula ja kuivaus­huone asukkaiden yhteis­käyttöön ja 42 auto­paikkaa, jotka sijaitsevat viereisten talo­yhtiöiden kanssa yhteisessä auto­hallissa. Metro­asema on 150 metrin päässä.

Niittykummuntie 1 rakennetaan B-energia­luokkaan. Rakennukset liitetään kauko­lämpö­verkkoon, ja niiden katolle tulee aurinkovoimalat.

Investoinnin kokonais­arvo on reilut 21 miljoonaa euroa. Se toteutetaan ARA:n 40 vuoden pitkällä korkotuella; asukas­valinnoissa noudatetaan ARA:n asukasvalintakriteerejä.

Kohteen rakentaa joensuulaislähtöinen Rakennusliike Soimu Oy.

– Laajensimme toimintaamme Joensuusta pääkaupunki­seudulle vuonna 2018. Tämän viiden vuoden aikana olemme vahvistaneet jalan­sijaamme alueen vakavasti otettavana rakentajana. Panostaminen Etelä-Suomen yksikön organisaatioon on mahdollistanut meille uusien asiakkaiden hankinnan sekä useamman mittavan kohteen toteuttamisen samaan aikaan, Soimun Etelä-Suomen aluejohtaja Esa Kaivola sanoo.