Kuva: Arkkitehtitoimisto Design Team Oy, SRV

VVT ostaa SRV:ltä logistiikkakeskuksen Liedosta

VVT Property Fund II Ky ostaa Turun Kehätien läheisyyteen Lietoon rakennettavan nykyaikaisen logistiikkakeskuksen SRV:ltä.Kohde on kokonaan vuokrattu logistiikkapalveluihin erikoistuneelle Warasto Finland Oy:lle.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Design Team Oy, SRV

VVT Property Fund II Ky ostaa Turun Kehätien läheisyyteen Lietoon rakennettavan nykyaikaisen logistiikkakeskuksen SRV:ltä. Kohde on kokonaan vuokrattu logistiikkapalveluihin erikoistuneelle Warasto Finland Oy:lle.

Kokonaisalaltaan noin 14 000 neliömetrin rakennukseen tullaan toteuttamaan myös elintarvikkeiden logistiikkaa varten lämpösäädeltyä tilaa. Rakennus lämpenee maalämmöllä ja aurinkopaneeleille tehdään varaus. Kohteelle haetaan Very Good -tasoinen BREEAM-ympäristösertifikaatti. Rakentaminen käynnistyy marraskuussa 2021, ja kohde valmistuu helmikuussa 2023.

 – VVT:n kakkosrahasto perustettiin aiemmin tänä vuonna, ja tiimimme on tehnyt kovasti työtä rahaston ensimmäisten sijoituskohteiden hankkimiseksi. On hienoa saada rahastoon modernit logistiikkastandardit täyttävä kiinteistö voimakkaasti kehittyvällä ja logistisesti erinomaisella sijainnilla Liedossa.

Suunnitteluratkaisuissa on huomioitu meille tärkeät ympäristötehokkuus sekä rakennuksen laajennusmahdollisuudet, toteaa VVT Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Jan Olin.

– Alusta alkaen logistiikan tarpeisiin suunniteltu rakennus mahdollistaa asiakkaillemme ja meille huippuolosuhteet ja vieläpä ympäristöystävällisesti. Tarkoituksemme on jatkossakin kehittää toimintaa ja tarjota koko logistiikan valikoima yrityksen perustarpeista pakkaslogistiikkaan asti. Uudet tilat mahdollistavat kasvun yhdessä asiakkaidemme kanssa ja pystymme nyt laajentamaan asiakaskuntaamme logistiikan kokoluokasta riippumatta, kertovat Warasto Finland Oy:n yrittäjät Santtu Jokela ja Kim Sjöholm.

– SRV:llä on pitkät perinteet logistiikkatilojen rakentamisesta ympäri Suomen – nyt toteutettava hanke on erinomainen esimerkki vahvasta logistiikka-alan hankekehitysosaamisestamme, missä kohdetta on kehitetty yhdessä vuokralaisen ja sijoittajan kanssa projektin alusta lähtien, toteaa SRV:n Alueyksiköiden hankekehityksen myyntijohtaja Ari Niemelä.

VVT:n mukaan kohteen hankinta noudattaa yrityksen strategiaa sijoittaa valmiiden kohteiden ohella myös rakennettaviin kiinteistöihin, jotka täyttävät korkeat ympäristötehokkuusvaatimuksemme niin teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin saavutettavuudeltaankin.