Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy 

SRV rakentaa Lamminrahkan koulukeskuksen Kangasalle

Kangasalan kaupunki on valinnut SRV:n toteuttamaan Lamminrahkan koulukeskuksen uudisrakennuksen. Projektinjohtourakkana toteutettavan kouluhankkeen arvo on noin 27 miljoonaa euroa. 

Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy 

Kolmikerroksiseen koulurakennukseen tulee tilat päiväkodin 140 lapselle ja 0–6 -luokkien 665 lapselle. Rakennuksen laajuus on noin 11 000 bruttoneliömetriä. Samalla rakennetaan myös noin tuhannen neliön liikuntasali. Koulurakennuksen rakentaminen alkaa maanrakennustöillä tässä kuussa, ja kokonaisuus valmistuu kesäkuussa 2023.

– Lähdemme innolla toteuttamaan Lamminrahkan modernia, toimivaa oppimisympäristöä uuden asuinalueen lapsille ja nuorille, toteaa SRV:n Alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi.

Koulukeskus koostuu kolmesta lohkaremaisesta rakennusmassasta sekä niitä yhdistävästä kaksikerroksisesta tilasta. Julkisivujen päämateriaaleina ovat kotimainen paikalla muurattu tiili ja puu. Vesikatolle sijoitetaan aurinkokeräimiä- ja paneeleja. Lämmityksessä sekä jäähdytyksessä hyödynnetään maalämpöä.

– Lamminrahkan koulukeskus on meille tärkeä hanke. Koulukeskus sijoittuu Lamminrahkan torin ja kävelyraitin yhteyteen, ja se tulee olemaan koko Lamminrahkan alueen keskus. Olemme tyytyväisiä saadessamme kokeneen urakoitsijan toteuttamaan koulukeskushanketta, kertoo Kangasalan kaupungin rakennuspäällikkö Merja Saarilahti.