Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

24 kira-toimijaa kohti hiilineutraalia liiketoimintaa

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön #BuildingLife-toimintaohjelman luonnos julkaistiin syyskuussa, ja se viimeisteltiin kommenttien pohjalta. Päivitetylle toimintaohjelmalle on antanut tukensa 21 alan yritystä ja 3 kaupunkia.

Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

Alan johtavien organisaatioiden kannattama ja Green Building Coucil Finlandin kokoama #BuildingLife-toimintaohjelma on voimakas tahtotilan ilmaus: rakennettu ympäristö halutaan hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. 

Tavoitteen ovat allekirjoittaneet Helsinki, Tampere, Lahti, One Click LCA Ltd., A-Insinöörit, Granlund, Sweco Finland, Realia Management, Saint-Gobain Finland, Stora Enso, KONE Suomi ja Baltia, Consolis Parma, Peikko Group, Bonava Suomi, Ilmarinen, SOK, Antilooppi Management, SRV, Fira, Skanska, Ramirent, EcoReal, Durat ja Rototec. Allekirjoittajat ovat sitoutuneet hiilineutraaliustavoitteisiin ja aktiivisesti kehittävät omaa toimintaansa vähähiiliseksi ja kiertotaloudelliseksi.

Green Building Coucil Finlandin mukaan tilaajat, sijoittajat ja loppukäyttäjät edellyttävät kestävän kehityksen mukaista rakennettua ympäristöä, ja siihen ohjaa myös asteittain laajentuva ja tiukentuva lainsäädäntö.   

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön #BuildingLife-toimintaohjelma on Green Building Coucil Finlandin mukaan selkeä pohja yrityksen omalle suunnitelmalle. Toimintaohjelmassa on kaikenkokoisille toimijoille suuntaviivat oman toiminnan kehittämiselle. 

Toimintaohjelmaan voi tutustua osoitteessa figbc.fi/buildinglife. Green Building Coucil Finland on  kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto.