Kuva: vilpe.fi

Vilpe lomauttaa ja irtisanoo

Ilmanvaihto- ja erikoiskattotarvikkeita valmistavan Vilpe Oy:n muutosneuvottelut päättyivät 6 työntekijän ja 2 toimihenkilön irtisanomiseen sekä 3–4 viikkoa kestäviin lomautuksiin, jotka koskevat noin 40:tä toimihenkilöä ja kiinteistöhuollon työntekijää. 

Kuva: vilpe.fi

Vilpen mukaan syynä muutosneuvotteluihin oli uudis- ja korjausrakentamisen huomattava ja äkillinen lasku, jonka seurauksena alkuvuoden myynti on ollut heikkoa. Rakennusalan näkymät vuodelle 2023 ovat Vilpen mukaan synkät sekä kotimaassa että ulkomailla, eikä tilanteen uskota paranevan lähiaikoina.

Ennen muutosneuvottelujen aloittamista karsittiin liiketoiminnan muita kuluja ja siirrettiin investointeja vuoteen 2024. Toimitusjohtaja Tuomas Saikkonen on päättänyt puolittaa palkkansa toukokuusta vuoden loppuun asti. Myös yrityksen omistajat ovat sitoutuneet siihen, että he eivät nosta osinkoja vuosina 2023 ja 2024.

Muutosneuvottelujen tavoitteena oli pienentää yrityksen henkilöstökuluja 8 prosenttia eli noin 500 000 euroa. Muutosneuvottelut koskivat kaikkia työntekijöitä lukuun ottamatta aluemyyntiä, muovituotantoa ja tuotannon laitehuoltoa. 

Vilpe työllistää Suomessa noin 110 henkilöä, joista noin sata työskentelee Mustasaaressa. Yrityksen tuotanto ja pääkonttori sijaitsevat Mustasaaressa.