hus_jorvi
Kuva: huskiinteistot.fi

Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaus valmistui

Espoossa sijaitsevan HUSin Jorvin sairaalan K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen peruskorjaus on valmistunut. Hanke toteutettiin aikataulun mukaisesti ja aiheuttamatta häiriöitä sairaalatoiminnoille.

Kuva: huskiinteistot.fi

Syksyllä 2020 alkaneessa peruskorjauksessa uusittiin anestesia- ja leikkausosaston sekä sydänkeskuksen ja laboratorion tilat. Lisäksi peruskorjattiin osittain Jorvin sairaalan vuonna 1976 valmistunut rakennusosa. Peruskorjausalueen bruttoala oli noin 10 500 bruttoneliömetriä. Peruskorjauksen toteutti SRV. Hankkeen kustannusarvio oli 42 miljoonaa euroa.

– Jorvin peruskorjaushankkeessa haastavuutta toi se, että peruskorjaus toteutettiin toiminnassa olevan sairaalan sisällä. Työt tuli suorittaa erityistä huolellisuutta noudattaen turvallisesti ja sairaalan toiminta huomioiden, HUS Kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö Tomi Virolainen sanoo.

Jorvin sairaala-alueella alkoi vuoden alussa myös toinen suuri rakennushanke, jossa rakennetaan kokonaan uusi rakennus vuodeosastoille ja muille toiminnoille. Vuodeosastorakennus otetaan käyttöön vuonna 2026. Uuden rakennuksen kokonaispinta-ala on noin 50 000 bruttoneliömetriä. Rakennushankkeen kustannusarvio on 259 miljoonaa euroa.

SRV vastaa myös uudisrakennuksen rakentamisesta.