keilaniemi
Havainnekuva Keilarantaan suunnitellusta kongressihotellista ja tornitaloista. Kuva: Snøhetta ja Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

Keilaniemen rannan kaavaehdotuksessa puisto ja 5 tornitaloa

Espoo suunnittelee Keilaniemen rantaan puistoa lisäämään luonnon monimuotoisuutta alueella, jonne on tulossa myös 34-kerroksinen kongressihotelli ja neljä tornitaloa asuin- ja toimistokäyttöön. Hanke on kaavaehdotusvaiheessa.

Havainnekuva Keilarantaan suunnitellusta kongressihotellista ja tornitaloista. Kuva: Snøhetta ja Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy

Keilaniemen Keilarannasta suunnitellaan kansainvälisen tason yritys-, tutkimus- ja innovaatiokeskittymää sekä viihtyisää asuinaluetta.

– Rakentumassa on monimuotoinen kaupunginosa, jonne nousee paljon asuntoja, työpaikkoja ja palveluita. On tärkeää, että korkeiden rakennusten vastapainoksi teemme ihmisen mittakaavaan sopivaa, vehreää kaupunkiympäristöä. Tulevaisuuden Keilaniemi tarjoaa viihtyisää ja tehokasta kaupunkiasumista meren, julkisen liikenteen ja palveluiden äärellä, Suur-Tapiolan aluearkkitehti Sampo Sikiö sanoo.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Keilarannan kaavaehdotusta kokouksessaan 26.4.2023. Mikäli lautakunta hyväksyy kaavaehdotuksen nähtäville, tulee se asukkaiden kommentoitavaksi 15.5.–14.6.2023.

Uusi Keilarannan puisto sijoittuisi uuden meritäytön päälle syntyvän korttelin eteläreunaan.

Puistoon tulisi Keilarannanaukio, jonka keskelle on suunniteltu taiteen ja maisema-arkkitehtuurin muodostama kokonaisteos.

Kaavaehdotus sisältää viisi tornitaloa. Korkein niistä on 34-kerroksinen hotelli- ja kongressikeskus, jonka yhteyteen on tulossa 8-kerroksinen toimistorakennus. Asuintornit ovat 24- ja 17-kerroksisia. Toimistorakennukset ovat 20- ja 14-kerroksisia.

Jos Keilarannan kaava toteutuu, se tuo alueelle jopa 90 000 kerrosneliömetriä lisää rakentamista. Tarvittavat uudet pysäköintipaikat sijoitetaan tulevaan kalliopysäköintilaitokseen. Hotelli- ja kongressikeskuksen suunnitelmien takana on norjalainen AB Invest AS. Asuin- ja toimistorakennuksissa toimijoina ovat Skanska sekä eQ Varainhoito Oy. Tällä hetkellä suunnittelualueella sijaitsee kolme vanhempaa toimistorakennusta, joista yhdessä on myös päiväkoti.