Kuva: Uponor

Uponorin Thermatop M: jäähdytys- ja lämmitysratkaisu kattoon

Uponor Thermatop M on kattoon asennettava, vesikiertoinen jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmä, jonka toiminta perustuu säteilylämmönsiirtoon. Järjestelmä mahdollistaa arkkitehtonisesti erityisten rakenteiden ja monipuolisten muotojen toteutuksen. Alakattoon asennettava jäähdytys ja lämmitys voidaan toteuttaa huomaamattomasti ja vedottomasti kipsilevyrakenteiden taakse. Valaistus-, äänentoisto- ja sprinkleriratkaisut ovat integroitavissa kattorakenteeseen samoin kuin muu mahdollinen talotekniikka.

Kuva: Uponor

Arkkitehdeille ja suunnittelijoille Uponor Thermatop M antaa vapaammat kädet luoda yksilöllisiä ja joustavia ratkaisuja.

– Keskusteluissa arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa olemme ymmärtäneet, että lämmitys- ja viilennysratkaisun on hyvä olla ulkonäön osalta huomaamaton ja arkkitehtonisesti monipuolinen. Thermatop M mahdollistaa myös kaarevien pintojen tekemisen ja antaa siten enemmän mahdollisuuksia suunnittelijoille. Ennen lämmitysjärjestelmän tekniset mitat määrittivät, miltä katto näyttää valmiina. Nyt Thermatop M:n myötä lämmitysjärjestelmä mukautuu suunnitelmaan ja katosta tulee yhtenäinen, Uponorin hankekehityspäällikkö Jouni Laurikainen listaa järjestelmän etuja.

Uponor Thermatop M -järjestelmän avulla säteilykatto saadaan rakennettua huomaamattomaksi ja se soveltuu moniin erilaisiin kohteisiin, joissa halutaan talotekniikka mahdollisimman piiloon alakattorakenteeseen.

Järjestelmä soveltuu matalaenergiarakentamiseen, sillä se toimii yhteen uusiutuvien energialähteiden kanssa. Myös valmistusprosessissa energia-asia on huomioitu, sillä lämmönsiirtokykyä saatiin parannettua muokkaamalla putkipiiriä ovaaliksi. Kun kipsilevy on kosketuksessa putken kanssa se mahdollistaa hyvän lämmönsiirron putkesta kattopintaan. Thermatop M on asennettavissa ilman työkaluja alakattorankaan.

– Thermatop M on vedoton ja ennen kaikkea äänetön ratkaisu lämmitykseen ja viilennykseen. Myös akustiset ominaisuudet ovat erinomaiset kipsilevyn ansiosta. Järjestelmällä saavutetaan kaikin puolin miellyttävä sisäilmasto, Laurikainen korostaa.