Tulli huutokauppaa antiikkihuonekaluja

Tulli on siirtynyt koko maassa uuteen toimitilakonseptiin, joten sen ei ole enää mahdollista käyttää ja säilyttää kaikkia vanhoja huonekalujaan. Kalusteet, joita Tulli nyt myy huutokaupalla, ovat olleet käytössä Tullihallituksen Erottajan toimitiloissa sekä Helsingin, Tampereen ja Hangon tullikamareissa. Myynnissä on muun muassa työpöytiä, kirjahyllyjä, asiakirjakaappeja sekä sohvaryhmiä ja tuoleja. Kalusteet edustavat useita eri aikakausia ja tyylisuuntia.

Yksi vanhimmista kalusteista on venäläistä biedermeieriä oleva sohvakalusto vuodelta 1845. Mukana on myös muita 1800-luvulla valmistettuja kalusteita. Suuri osa huonekaluista on Oy Billnäs Ab:n valmistamia laadukkaita tammisia konttorikalusteita 1900-luvun alkupuolelta. Myynnissä on lisäksi kokouskalusteita, jotka edustavat 1950–70-lukujen suomalaista modernismia. Samoin huutokaupassa myydään joitakin 1990-luvun lopulla hankittuja toimistokalusteita. Erikoisuutena mukana on Tampereen tullikamarin vanha kassakaappi 1900-luvun alusta sekä 60 lattiavalaisinta.

Huudettavien tavaroiden hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa. Tulli ei vastaa myytävien tavaroiden laadusta, kunnosta, käyttöturvallisuudesta tai soveltuvuudesta ilmoitettuun tarkoitukseen. Tavarat myydään siinä kunnossa kuin ne ovat myyntihetkellä.

Tavarat myydään pääsääntöisesti isompina kokonaisuuksina, eli yhteen huutoon voi kuulua useampia huonekaluja. Huudot on maksettava paikan päällä. Hyväksytyt maksutavat ovat käteinen, Visa, Visa Electron, Mastercard ja Maestro.

Huutokauppa pidetään tiistaina 12.6.2018 klo 12 osoitteessa Vanha Porvoontie 231 A-talo, 01380 Vantaa. Tavaroihin on mahdollisuus tutustua huutokauppapäivänä klo 11–12.