Kuva: alutec.fi

Suomen Metallirakenneyhdistyksellä oma laatusertifikaatti

Kuva: alutec.fi

– Metallirakentajille ei ole olemassa alalle suunnattua ammatillista koulutusta, vain sitä osittain sivuavia kuten esimerkiksi kone- tai metallialan koulutusta. SMRY on yhdessä alan tärkeimpien tavarantoimittajien kanssa todennut, että tärkein tehtävämme on huolehtia ja varmistaa alalle yhdenmukainen ja riittävä perusasioiden osaamistaso ja osoittaa se virallisella todistuksella, toteaa SMRY:n toiminnanjohtaja Hasse Lönnberg.

SMRY laati metallirakentajille alan kokonaisvaltaisen koulutusohjelman sekä siihen sisältyvän ja yrityksessä toteutettavan auditoinnin, jonka läpäisemisen osoituksena SMRY-sertifikaatti myönnetään. Helmikuussa sertifikaatin sai ensimmäiset 28 yritystä.

– Valtaosa jäsenyrityksistämme teki ja tekee erittäin laadukasta jälkeä ilman lisäkoulutustakin, ja toivomme sertifikaatin vahvistavan niiden asemaa tarjouskilpailuissa. Tarjouksissa vain hinnan tuijottaminen johtaa tällä hetkellä turhan usein tilanteisiin, että valmista rakennusta joudutaan korjailemaan sen valmistumisen jälkeen, Lönnberg sanoo.

SMRY:n jäsenyritykset valmistavat etenkin metalli- ja lasirakenteita kuten ovia, ikkunoita ja julkisivuja sekä muita talonrakennusalaan liittyviä metallirakenteita.