Kuva: Mestaritoiminta

Mestaritoiminta korjaa Isokydön päiväkodin Järvenpäässä

Kuva: Mestaritoiminta

Vuonna 1988 valmistuneeseen päiväkotiin tehtiin kolme vuotta sitten kuntokartoitus ja viime vuonna tarkentavia lisätutkimuksia, joiden perusteella Järvenpään kaupungin ja Mestaritoiminta Oy:n yhteinen kiinteistötoiminnasta vastaava organisaatio Kiinteistöallianssi päätyi päiväkodin peruskorjaamiseen.

– Rakennus on sekä yleisiltä että teknisiltä tiloiltaan pääosin tyydyttävässä kunnossa, jolloin peruskorjaamalla saadaan sille lisää käyttövuosikymmeniä, kertoo projektista vastaava Mestaritoiminta Oy:n kiinteistömestari Antti Räty.

– Nykyisissä tiloissa on monta pientä huonetta, mikä haittaa toiminnallisuutta. Toivomme, että tiloista saadaan avarammat, mutta myös muunneltavat tarpeen mukaan eriytettäviksi tiloiksi, jotta lasten yksilölliset tarpeet voidaan huomioida paremmin nyt ja vielä 30 vuoden päästäkin, kertoo päiväkodin johtaja Juha Järvinen.

– Kaupungin kannalta on oleellista, että käyttäjänäkemykset huomioidaan hankkeissa, jotta toiminta uusissa tiloissa koetaan motivoivaksi, kehittäväksi ja innostavaksi. Se lisää tunnetta siitä, että valmistuvat tilat ja siellä olevat kalusteet palvelevat parhaiten kasvamista, kasvattamista, oppimista ja opettamista, toteaa tilasuunnittelun pedagoginen kehittämispäällikkö Jan Mikkonen.

–Tiloja on tarkoitus korjata ja uudistaa siten, että rakennuksen käyttöä voidaan jatkaa vuosikymmeniä eteenpäin. Rakennus on rakennusteknisiltä ratkaisuiltaan joustava, kantavina rakenteina on pilari-palkki -järjestelmä, joka tekee tilojen yhdistelyn ja muuntamisen mahdolliseksi, kertoo remontin suunnittelusta vastaava arkkitehti Olli Kumpulainen.