Kuva: Vantaan kaupunki

Lehto Tilat rakentaa Vantaan kaupungin uuden toimitalon

Kuva: Vantaan kaupunki

Lehto Tilat Oy vastaa monitilatoimistorakennuksen suunnittelusta ja toteuttamisesta kokonaisvastuu-urakkana. Kilpailutus järjestettiin julkisena hankintana käyttäen neuvottelumenettelyä. Lehto Tilat Oy:n hintatarjous monitilatoimistorakennuksen osalta on noin 58 miljoonaa euroa, joka hieman alittaa hankkeen alustavat arvioidut kustannukset. Tämän hetken tavoiteaikataulun mukaan hanke olisi valmis 2025.

Hybridihanke koostuu kahdesta osakokonaisuudesta. VTK Kiinteistöt Oy:lle tehdään toimistorakennus katutasokerroksen liiketiloineen ja kaupungin käyttöön tulevat toimitilat ja maanalainen pysäköintilaitos. Lehto Tilat toteuttaa omaan lukuunsa asuntorakentamista. Asuntorakentaminen sijoittuu toimitilarakennuksen päälle.

– Hankkeen keskeinen sijainti Tikkurilan keskustassa, aivan kaupungintalon vieressä, asettaa sille korkeat vaatimukset niin arkkitehtuurin kuin toiminnallisuudenkin suhteen. Lehto Tilat Oy:n suunnitelma ”Koralli” edustaa nykyisestä poikkeavaa muotokieltä ja muodostaa omaleimaisen, näyttävän kokonaisuuden. Keskiössä ovat olleet myös ympäristötavoitteet, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja ja kilpailun arviointiryhmän puheenjohtajana toiminut Hannu Penttilä toteaa.

Hybridirakennuksen energiatehokkuus on A-luokkaa, ja sen hiilijalanjäljestä halutaan 55 % tavanomaista pienemmäksi muassa materiaalivalinnoin ja energiaratkaisuin. Kohde tavoittelee Leed-luokituksen platinatasoa.

Toimitaloon suunnitellaan työtiloja vähintään 800 kaupungin työntekijälle, jotka tällä hetkellä työskentelevät useassa eri toimipisteessä.

– Monien toimipisteidemme työskentelytilat eivät enää vastaa nykypäivän vaatimuksiin. Uuden toimitalon vaihtoehtona eteemme olisivat lähivuosina tulleet kustannuksiltaan jopa suuremmat ja raskaat nykyisten toimipisteiden peruskorjaukset. Tällöin myös uutta katutason liiketilaa ja uutta asuntotuotantoa olisi jäänyt toteutumatta, Penttilä toteaa.

– Tässä hankkeessa Lehdon asiantuntemus ja osaaminen pääsee oikeuksiinsa, sillä pystyimme yhtiön eri palvelualueiden yhteistyönä tuottamaan kaupunkilaisia tukevan kokonaisratkaisun. Kaupunki investoi toimitilaratkaisun ja Lehto puolestaan tuottaa asuntorakentamisen kokonaisuuden omaperustaisena hankkeena, kertoo Lehdon toimitusjohtaja Hannu Lehto.