Finavian miljardin euron kehityshankkeen vaiheet Helsinki-Vantaalla. Kuva: finavia.fi

SRV korjaa ja laajentaa Helsinki-Vantaan terminaali 2:n allianssina

SRV ja Finavia Oyj ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n muutoshankkeen käynnistämisestä. Allianssisopimuksen kokonaisarvo on noin 27 miljoonaa euroa, josta SRV:n osuus on noin 26 miljoonaa euroa. Muutostyöt valmistuvat vuonna 2023.

Finavian miljardin euron kehityshankkeen vaiheet Helsinki-Vantaalla. Kuva: finavia.fi

Terminaali 2:n laajennus- ja muutostyöt toteutetaan allianssina, johon Finavian lisäksi kuuluvat SRV, sekä suunnitteluryhmään kuuluvat Arkkitehtitoimisto ALA Oy, Arkkitehtitoimisto HKP Oy ja Ramboll Finland Oy. 

Noin 35 000 neliömetriä käsittävät muutostyöt ovat osa Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajentamista. Muutoshankkeessa nykyiset lähtö- ja tuloaulat uudistetaan ja ne sulautetaan osaksi lentojen porttialuetta ja keskitettyä matkatavara-aulaa. 

Terminaali 2:n edustalle parhaillaan rakentuva uudisosa on uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue, jossa sijaitsevat uusi lähtöselvitys, turvatarkastus, matkatavaroiden luovutus ja matkustajien vastaanottoalue. Laajennukseen kuuluu myös eri liikennemuodot yhdistävä matkakeskus. Uudisrakennuksen ja remontoitavan alan laajuus on yhteensä 75 000 neliömetriä, josta laajennuksen osuus on noin 40 000 neliömetriä.

–Terminaali 2:n laajennus- ja muutoshanke on merkittävä osa Finavian yli miljardin euron investointiohjelmaa. Tavoitteenamme on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa merkittävänä eurooppalaisena lentokenttänä ja lentoliikenteen solmukohtana. Helsinki-Vantaan vahvuuksia ovat sujuva ja mutkaton matkustaminen, ystävällinen henkilökunta ja innovatiiviset palvelut. Ne haluamme säilyttää myös matkustajamäärien kasvaessa. Finavian, SRV:n ja allianssikumppanien keskeinen tavoite on tukea hyvän asiakaskokemuksen toteutumista, sanoo Finavian projektijohtaja Martti Nurminen.