Kuva: cubiq.fi

AFRY ostaa Cubiq Analytics Oy:n

AFRY on allekirjoittanut sopimuksen data- ja analytiikkaratkaisuja ja -konsultointia tarjoavan Cubiq Analytics Oy:n ostamisesta. AFRY haluaa vahvistaa digitaalisia ratkaisuja hyödyntävää palvelutarjontaansa ja mahdollistaa digitaalisten konsultointipalveluiden merkittävän kasvun eri liiketoiminnoissa ja sektoreilla.

Kuva: cubiq.fi

Cubiq Analyticsin ratkaisut ovat teknologia- ja toimialariippumattomia ja keskittyvät data- ja analytiikkakonsultointiin ja -ratkaisujen kehittämiseen. 

– Yritykset tarvitsevat luotettavaa ja tarkkaa tietoa nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä voidakseen tehdä oikeita ja oikea-aikaisia päätöksiä toiminnan suunnasta, tehostaa toimintaansa ja sopeutua markkinoiden muutoksiin. Se edellyttää edistyksellistä ja ainutlaatuista liiketoimintatietoa, joka yhdistää parhaita käytäntöjä hyödyntävän liiketoiminta-analytiikan, datan louhinnan ja visualisoinnin, sekä datatyökalut ja -infrastruktuurin tiedolla johtamiseksi. Olemme innoissamme, että Cubiq Analyticsin avulla voimme vahvistaa digitaalisia konsultointipalvelujamme ja tarjota asiakkaillemme ympäri maailman mahdollisuuden hyödyntää Cubiq Analyticsin ainutkertaista data- ja analytiikkaosaamista heidän liiketoimintansa edistämiseksi, sanoo johtaja Saara Söderberg AFRYn Liikkeenjohdon konsultointi -divisioonasta.

– Näemme valtavan potentiaalin AFRYn ja Cubiq Analyticsin yhteiselle, globaalille digitaalisten ratkaisujen palvelutarjoomalle, jossa data ja analytiikka ovat merkittävässä roolissa. AFRY on ollut jo pitkään tärkeä kumppanimme, ja nyt toteutunut yrityskauppa on menestyksekkään strategisen yhteistyön tulos. Tämä järjestely avaa runsaasti uusia mahdollisuuksia laajentaa liiketoimintaamme uudelle tasolle. Osana AFRYä voimme entisestään parantaa palveluitamme asiakkaillemme, sanoo Cubiq Analyticsin hallituksen puheenjohtaja Jussi Huttunen.

Cubiq Analyticsin data-arkkitehtuuri-, analytiikka- ja visualitointiosaaminen tukee AFRYn mukaan sen pyrkimystä maailman johtavaksi metsänhoidon digitaalisten ratkaisujen toimittajaksi. 

Vuonna 2016 perustetulla Cubiq Analyticsilla on yhteensä 60 työntekijää Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli 6,5 miljoonaa euroa.