Nokialle valmistui uusi Myllyhaan koulu

Uudessa Myllyhaan koulussa on tilat 450:lle alakoulun oppilaalle. Koulu rakennettiin KVR-urakkana, jossa Lapti vastasi koulun suunnittelusta ja toteutuksesta.

Myllyhaan kaksikerroksinen koulussa on uuden opetussuunnitelman mukaiset muunneltavat ja monikäyttöiset tilat 1–6 -luokkalaisille oppilaille. Toiminnot on jaettu soluihin. Solujen luokkahuoneita voidaan yhdistää isommiksi tiloiksi avaamalla luokkahuoneen levyinen taiteseinä. Opetustilannetta voidaan laajentaa myös luokan ulkopuolelle esimerkiksi koulun aulatiloihin ja ulkotiloihin.

Koulun keskellä on tilava sydänosa, joka toimii monitoimi- ja ruokailutilana. Kerroksia yhdistää massiivikoivusta rakennetut leveät portaat, joita vastapäätä on näyttämötila, joka yhdistää aulan ja liikuntasalin. 

–Opetuksessa käytettävä tekniikka on asennettu paikoilleen ja koulun kalustus on loppusuoralla. Vielä ei huokaista helpotuksesta, mutta hyvältä näyttää. Koulu on valmiina oppilaita ja opettajia varten, kertoo Myllyhaan koulun rehtori Kalle Rautama.

– Rakensimme Nokialle laadullisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen koulun, jonka tilat palvelevat tulevia käyttäjiä, opettajia, oppilaita sekä ilta- ja viikonloppukäyttäjiä, mahdollisimman hyvin. Rakentamisen aikana kiinnitettiin erityistä huomiota kosteuden ja sisäilman hallintaan tavoitteena sisäilmaltaan terveellinen rakennus, kertoo aluejohtaja Tuomo Turkkinen Rakennusliike Lapti Oy:stä.

– Hankkeen aikataulu oli erittäin tiukka. Tästä huolimatta suunnittelu ja rakentaminen etenivät suunnitellusti koko hankkeen ajan. Muutos- ja lisätyöt toteutettiin jouhevasti budjetissa pysyen. Yhteistyö sujui Laptin kanssa hyvässä yhteishengessä koko rakentamisen ajan. Tämä on ensimmäinen rakennusprojekti, jossa lähes kaikki kokoukset pidettiin etänä, kertoo rakennuttajapäällikkö Kirsi Maijala Nokian kaupungilta.