As Oy Helsingin Sinfoniaan valmistuu 80 korkeatasoista vuokra-asuntoa Helsingin Töölössä.

Sibelius-Akatemian entisiin tiloihin tehtiin vuokra-asuntoja

S-Pankin asuntorahaston omistamaan entiseen Sibelius-Akatemian rakennukseen Helsingin Töölössä valmistuu 80 vuokra-asuntoa.

As Oy Helsingin Sinfoniaan valmistuu 80 korkeatasoista vuokra-asuntoa Helsingin Töölössä.

– Olen tyytyväinen, että voimme osaltamme helpottaa Helsinkiä vaivaavaa pulaa vuokrakodeista. Tuomme markkinoille erittäin korkealaatuisia ja tilavia asuntoja Helsingin paraatipaikoilta. Ylimpien kerrosten ikkunoista avautuvat merinäköalat Töölönlahdelle sekä kaupungin kattojen yli Suomenlinnan suuntaan, rahastonhoitaja Juho Santaharju sanoo.

Vuonna 1931 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Väinö Vähäkallio. Arkkitehtuuri yhdistelee raskasta klassismia, rationalismia ja art decoa.

Alun perin rakennus valmistui teollisuuden, käsityön ja maatalouden ammatinharjoittajia jatkokouluttaneen Ammatinedistämislaitoksen käyttöön. Vuonna 1981 tiloihin muutti Sibelius-Akatemia, joka muutti uusiin tiloihin Pohjoiselle Rautatiekadulle vuoden 2019 lopussa.

Vuonna 2017 kiinteistön osti FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahasto ja rakennusta alettiin muuntaa asumiskäyttöön tammikuussa 2020. Alkuperäinen rakennus peruskorjattiin ja muunnettiin asuinkäyttöön. Lisäksi sen yhteyteen rakennettiin 6-kerroksinen uudisosa, jonka asunnot varustettiin parvekkeilla ja jonka ylimmästä kerroksesta löytyy kattoterassi.

– Kyseessä on näyttävä suojeltu rakennus, joka sijaitsee valtakunnallisesti merkittävässä kulttuuriympäristössä. Rakennuksen muuntamisessa asunnoiksi kiinnitettiin erityistä huomiota rakennuksen historialliseen arvoon ja hankkeen suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä Museoviraston ja rakennusvalvonnan viranomaisten kanssa, Matti Heikkinen arkkitehtitoimisto A-Konsulteista kertoo.

Asuntojen materiaalivalinnoista vastasi sisustusarkkitehti Katri Koski.

Asunto Oy Helsingin Sinfonian asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä tilaviin perheasuntoihin. Suurimmat asunnot ovat 204- ja 193-neliömetrisiä, ja osa asunnoista on kaksikerroksisia. Asuntojen vuokraamisesta vastaavat Qvadrat sekä Newsecin Kodisto-asuntovuokrauspalvelu.