Fennia-korttelin uudistukseen on kuulunut Mikonkatu 17:n eli Fennia-talon julkisivun entisöinti. Kuva: sponda.fi

Sponda uudistaa Helsingin ydinkeskustan Fennia-korttelia

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda on parantanut Fennia-korttelin kuuden liike- ja toimistokiinteistön energiatehokkuutta ja muokannut tiloja nykypäivän tarpeisiin. Suojellun Fennia-talon julkisivu on entisöity ja aulatiloja modernisoitu alkuperäisen arkkitehtuurin henkeen. Kortteliuudistuksen investointiohjelma on yhteensä noin 50 miljoonaa euroa. 

Fennia-korttelin uudistukseen on kuulunut Mikonkatu 17:n eli Fennia-talon julkisivun entisöinti. Kuva: sponda.fi

– Ydinkeskustan elinvoima on pandemian jälkeen selvästi lisääntymässä. Keskusta-alueiden vetovoimaisuuden kehittyminen on globaali ilmiö, ja se on nähtävissä myös Helsingissä. Yritykset haluavat nyt tarjota henkilökunnalleen toimitilat ja asiakkailleen kohtaamispaikan hyvien liikenneyhteyksien, palvelujen, ravintoloiden ja kulttuurin läheisyydestä. Me haluamme vastata tähän tarpeeseen rakentamalla uudenlaisia toimiympäristöjä ja tuomalla keskustaan mielenkiintoisia brändejä ja palveluja. Kiinteistöt ovat myös osa kaupungin kulttuurihistoriaa, ja niiden ylläpito ja peruskorjaaminen ovat meille vastuullisena kiinteistönomistajana kulttuurihistorian vaalimista parhaimmillaan, Spondan toimistovuokrauksen liiketoimintajohtaja Rasmus Vuorinen sanoo.

Fennia-korttelin uudistushankkeessa suurimmat investoinnit kohdistuvat korttelin kuuden kiinteistön talotekniikan ja energiatehokkuuden parantamiseen. Uusin palvelujen parannus on maaliskuun alussa avattu Fennia-korttelin ravintola-alue Ruoka & Mat. 

Spondan mukaan Fennia-kortteli saavutti vuoden 2023 alussa hiilineutraaliuden käytönaikaisessa energiankulutuksessa.

– Rakennusten lämmitys aiheuttaa yli puolet Helsingin päästöistä, joten rakennusten energiatehokkuutta parantamalla tehdään merkittäviä ilmastotekoja. Fennia-korttelin vuosittaiset hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet uusiutuvan energian hankinnan ja energiatehokkuutta lisäävien toimenpiteiden myötä lähes 4000 tonnia. Korttelin korkeat vastuullisuuskriteerit tarjoavat myös vuokralaisyrityksille mahdollisuuden oman vastuullisuutensa kehittämiseen, Spondan vastuullisuusjohtaja Pirkko Airaksinen toteaa.