NCC rakentaa uimahallin Ouluun

NCC on allekirjoittanut urakkasopimuksen Oulussa sijaitsevan Linnanmaan uimahallin rakentamisesta. Työn tilaaja on Oulun Tilapalvelut. Hankkeen arvo on noin 18 miljoonaa euroa.

Uimahalli rakennetaan tavoitehintaisena kokonaisurakkana, jossa NCC vastaa hankkeen rakentamisesta tilaajan suunnitelmien mukaisesti. Uimahallin laajuus on noin 5000 bruttoneliötä ja tilavuus noin 28 000 bruttokuutiota. Halliin tulee 25-metrinen kuntouintiallas, monitoimiallas sekä yhdistetty opetus- ja lastenallas. Uimahallin on määrä valmistua vuoden 2024 loppuun mennessä. 

– Toteutamme uimahallin tarkasti Oulun Tilapalveluiden laadituttamien suunnitelmien mukaisesti. Työn dokumentointi on näin ollen suuressa roolissa, ja lisäksi hyödynnämme hankkeessa NCC:n pohjoismaista yhteistyötä. Meillä on erityisen paljon uimahallirakentamisen kokemusta ja erityisosaamista Ruotsissa ja Norjassa, NCC Buildingin toimialajohtaja Frej Weurlander sanoo. 

Uimahallin suunnittelusta vastaa Eero Vesala oululaisesta Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy:stä. 

Hankkeen rakentaminen on aloitettu kesäkuussa 2022. Muun muassa talotekniikkaliittymät sekä muuntamo perustuksineen on rakennettu kesän ja syksyn 2022 aikana tilaajan toimesta, ja NCC aloittaa oman urakkaosuutensa nyt.