Cramo investoi reippaasti uuteen kalustoon

Rakennuskonevuokraamo Cramo Finlandin mukaan asuntorakentamisen hidastuminen on siirtänyt konevuokrauksen painopistettä muille rakentamisen aloille ja muille toimialoille. Cramo investoi tänä vuonna noin 35 miljoonaa euroa uuteen kalustoon. 

Cramon toimintakeskus esiteltiin Projektiuutisten numerossa 3/2021. Lue artikkeli. Kuva: Mikael Lindén

Cramon mukaan eniten uutta laitekantaa tulee maanrakennuksen tarpeisiin. Myös nostimia ja käsikäyttöistä kalustoa tulee lisää.

– Kalustoinvestoinneilla voimme taata asiakkaillemme markkinoiden ylivoimaisesti parhaan koneiden ja laitteiden saatavuuden. Nämä ovat keskeisiä elementtejä strategisten tavoitteidemme saavuttamisessa. Perinteisen valikoiman ohessa olemme merkittävästi lisänneet vähäpäästöisen kaluston määrää, ja tarjolla onkin aikaisempaa enemmän esimerkiksi akkukäyttöisiä nostimia ja sähkökäyttöisiä maanrakennuskoneita, kertoo Cramo Finlandin toimitusjohtaja Tuomas Myllynen.

Cramon mukaan nostinten kysyntä ja käyttöaste on kasvanut viime aikoina ja niiden vuokraukset ovat pitkäaikaisia. 

– Kurottajilla on kysyntää, koska ne ovat hyviä yleiskoneita tavaran liikuttelussa. Ne pystyvät toimimaan ahtaissakin tiloissa ja nostavat trukkilavan jopa kolmanteen kerrokseen, toteaa Myllynen.

Uudisrakentamisen hidastuminen on Cramon mukaan siirtänyt vuokraamisen painopistettä korjausrakentamiseen, jossa työt alkavat usein purkamisella, jolloin tarvetta on esimerkiksi käsikäyttöiselle kalustolle ja pölynhallinnan tuotteille sekä palveluille. 

Uuden kaluston lisäksi Cramolta on tulossa markkinoille digitaalinen alusta, jolla pystyy hallinnoimaan kalustoa ja muuta työmaalta kertyvää dataa.