Kuva: Destia

Destia rakentaa Helsingin kantakaupunkiin sähköautojen latausverkoston

Destia rakentaa Helenille latausverkoston, jossa on 48 yksityisautojen ja 8 taksien latausasemaa, joissa on yhteensä yli 150 latauspistettä. Niistä 40 on suurteholatauspisteitä.

Kuva: Destia

Helen voitti Helsingin kaupungin kilpailutuksen sähköautojen latausverkoston toteuttamisesta viime vuonna ja on valinnut Destian vastaamaan urakoinnista ja suunnittelusta. Urakka on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2023 loppuun mennessä.

– Tänä vuonna kantakaupunkiin toteutettavassa latausverkoston laajennuksessa tuomme myös täyssähköautoilijoiden kauan toivomia suurteholatauspisteitä, joita asennamme myös taksiautoilijoiden käyttöön. Hanke on laaja ja toteutetaan nopealla aikataululla, josta syystä toteutuskumppanin valinnassa korostuivat luotettavuus sekä kokemus isojen hankkeiden läpiviemisessä, Helenin sähköisen liikenteen liiketoiminnan päällikkö Kati Andersin sanoo.

– Latausverkoston rakentaminen Helsinkiin on yksi vuoden suurimmista kokonaisuuksista koko markkinassa, joten on hienoa päästä rakentamaan sitä Helenille ja helsinkiläisille, Destian sähkölatausyksikön päällikkö Jere Jokinen toteaa.