Pohjolan Kiinteistörakenteen referenssilistalla on paljon hoiva- ja päiväkotirakennuksia. Kuvan kohde on Vaasasta. Kuva: kiinteistorakenne.fi

Vexatecista Pohjolan Kiinteistörakenteen pääomistaja

Oululaisesta Vexatec Oy:stä on tullut oululaisen Pohjolan Kiinteistörakenne Oy:n pääomistaja 80 %:n osuudella. Kauppa toteutettiin suunnatulla osakeannilla. Pohjolan Kiinteistörakennetta jo aiemmin omistaneet Ville Kakko ja Juhana Laitala jatkavat Pohjolan Kiinteistörakenteen osakkaina 10 %:n osuuksilla.

Pohjolan Kiinteistörakenteen referenssilistalla on paljon hoiva- ja päiväkotirakennuksia. Kuvan kohde on Vaasasta. Kuva: kiinteistorakenne.fi

Vexatec Oy:n toimitusjohtaja Jouni Riekki toimii jatkossa myös Pohjolan Kiinteistörakenne Oy:n toimitusjohtajana. Ville Kakko toimii jatkossa myyntijohtajana, Juhani Laitala jatkaa työnjohtajana.

Pohjolan Kiinteistörakenne on erikoistunut julkisiin kohteisiin kuten hoivakotien ja päiväkotien rakentamiseen. Yrityksen vahvuudeksi mainitaan koko rakennusprojektin hallinta rakennesuunnittelusta toteutukseen. 

– Vexatec tuo organisaatioomme vahvaa projektinhallinta- ja johtamisosaamista sekä kehittämisresursseja. Iloitsen myös siitä, että Vexatecin vahva talotekniikka osaaminen saadaan myös Kiinteistörakenteen käyttöön. Tällä vahvistamme jo ennestään hyvää talotekniikan alihankintaverkostoa, Ville Kakko sanoo.

– Olemme nyt valtakunnallinen toimija ja saamme yrityskaupan myötä vahvan uuden kivijalan hoivarakentamisesta. Kiinteistörakenteella on lisäksi hyvä ja monipuolinen kumppaniverkosto. Arvomme ja yrityskulttuurit ovat varsin samanlaisia ja tämä oli myös merkittävä tekijä yrityskaupassa, Vexatecin Jouni Riekki toteaa.

Vexatecin mukaan sen liikevaihto kesäkuussa 2023 päättyvällä tilikaudella tulee olemaan noin 16 miljoonaa euroa. Yrityskauppa kasvattaa konsernin liikevaihtoa noin 10 miljoonalla eurolla. Vexatec ja Pohjolan Kiinteistörakenne työllistävät yhteensä yli 70 henkilöä.