Kuva: Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä

Hemsö rakennuttaa Herttoniemen uuden päiväkodin

Helsingin kaupunki on valinnut Hemsön toteuttamaan uuden päiväkodin Herttoniemeen. Helsinki vuokraa tilat Hemsöltä 25 vuoden vuokrasopimuksella. Tilat saadaan käyttöön vuoden 2025 alussa.

Kuva: Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä

Yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava kiinteistöomistaja Hemsö vuokraa uudisrakennuksen kaupungille 25 vuoden vuokra-ajalla. Yhtiö vastaa päiväkodin rakennuttamisesta, ylläpidosta ja peruskorjauksista koko vuokrakauden ajan. Hemsön investoinnin arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Roihuvuoren Kirsikkapuiston lähelle rakennettavaan 2500 bruttoneliömetrin uudisrakennukseen tulee tilat yhteensä 224:lle suomen- ja ruotsinkieliselle lapselle. 

– Herttoniemen asukasmäärä on kasvanut voimakkaasti, kun yritysalueelle rakennetaan asuntoja. Uudelle päiväkodille on erittäin kova tarve, rakennuttajapäällikkö Kirsi Viheriäranta Hemsöltä toteaa.

Seuraavaksi alkaa hankkeen kehitysvaihe, jossa päiväkodin hankesuunnitelma siirtyy rakennuslupa- ja toteutusvaiheeseen.

Helsingin kaupungin projektinjohtaja Ari Hulkkonen kertoo, että kaupunki pyrkii jakamaan rakennuttamisen ja ylläpidon vastuuta, jotta suuren palvelurakennuskannan hallinta helpottuu.

– Siksi valitsimme päiväkodin toteutusmuodoksi vuokramallin. Halusimme rakennuttajaksi ja vuokranantajaksi luotettavan toimijan, joka sitoutuu ylläpitämään rakennusta pitkälle tulevaisuuteen ja huolehtimaan siitä, että tilat ovat terveelliset ja turvalliset, Hulkkonen sanoo.

Uuden päiväkodin julkisivu on puusta, ja rakennukseen tulee viherkatto. Uudisrakennuksen viitesuunnitelman on tehnyt arkkitehtitoimisto AFKS, joka jatkaa mukana hankkeessa. Rakennuksen energialähteinä ovat maalämpö, sähkökattila ja aurinkosähköpaneelit.