David Sätterman (vas), Lauri Paananen, Gunnar Jönsson

1KOMMA5° ostaa LP-Solarin

Saksalainen energiakonserni 1KOMMA5° ostaa suomalaisen aurinkoenergiaratkaisuja asentavan LP-Solarin. Hankinnalla 1K5° sanoo lähestyvänsä tavoitettaan Suomen markkinajohtajuudesta.

David Sätterman (vas), Lauri Paananen, Gunnar Jönsson

LP-Solar on työskennellyt aurinkovoiman, energian varastoinnin, sähköautojen latausasemien ja energianhallinnan automaation parissa vuodesta 2014.

– Hankinta antaa meille leveämmät hartiat ja pääomaa valmistautua ja nopeuttaa kasvustrategiaamme. Tavoitteemme on nyt vakiinnuttaa asemamme useammissa kaupungeissa ja tulla Suomen suurimmaksi ja laadukkaimmaksi aurinkosähköasentajaksi kuluttajapuolella. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on yksi maailman tärkeimmistä tavoitteista, joten visio, kokonaisvaltainen lähestymistapa ja intohimo, joka 1KOMMA5°:n perustajista ja työntekijöistä välittyy, tuntui heti oikealta, LP-Solar Oy:n toimitusjohtaja Lauri Paananen sanoo.

1KOMMA5°:n tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevaihto Pohjoismaissa vuonna 2023. LP-Solarista tulee 1KOMMA5°:n toinen Suomen yritysosto.

– LP-Solar on juuri sellainen yritys, jota tarvitsemme luodaksemme arvoa ja rakentaaksemme Suomen suurimman asennusorganisaation nopeuttaaksemme energiasiirtymää ja tullaksemme markkinajohtajaksi Suomessa ja Pohjoismaissa, 1KOMMA5°:n Pohjoismaiden COO David Sätterman toteaa.

– Aiemmin Suomessa vakiinnuttamamme asema Solar Agen oston myötä sekä LP-Solarin hankkiminen on antanut vauhtia laajentumisellemme. Se luo meille entistä vahvemmat mahdollisuudet kasvattaa nopeasti pohjoismaista liiketoimintaamme ja tavoitettamme saavuttaa 100 miljoonan euron myynti vuoden 2023 loppuun mennessä, 1KOMMA5°:n Pohjoismaiden toimitusjohtaja Gunnar Jönsson sanoo.