Kokkolan Piispanmäen koulun ja päiväkodin rakentaminen alkaa

Piispanmäen koulun ja päiväkodin rakentaminen Kokkolassa käynnistyy. Rakennusurakoitsija Lujatalo Oy on aloittanut maanrakennustyöt tontilla.

Piispanmäen koulun ja päiväkodin rakennusaika on noin kaksi vuotta. Kohteen bruttoala on yli 16 000 neliötä ja tilavuus lähes 83 000 kuutiota. 

– Hyvällä suunnittelulla ja suunnittelunohjauksella on tässä äärimmäisen suuri merkitys. Haluamme myös tarkoilla aikatauluilla tehdä rakentamisajasta mahdollisimman jouhevan ja tehokkaan, Lujatalo Oy:n Håkan Nyman sanoo.

Kohteessa otetaan huomioon energiatehokkuus ja uusiutuvien energialähteiden käyttö. Materiaalit on valittu kestämään koulu- ja päiväkotiarkea. 

– Näiden periaatteiden toteutumista myös valvotaan koko prosessin ajan. Sitä edellyttää jo Kuntarahoituksen kohteelle myöntämä Vihreä rahoitus, samoin kuin rakennusurakoitsijan sekä sivu- ja aliurakoitsijoiden oma mittarointi, rakennuspäällikkö Veli-Matti Isoaho Kokkolan kaupungilta kertoo.

Piispanmäen koulua ja päiväkotia on suunniteltu yhdessä talon tulevien käyttäjien kanssa.

– Uuteen Piispanmäen kouluun siirtyvät syksyllä 2025 Jokilaakson ja Rytimäen koulujen oppilaat sekä osa Hakalahden yläkoulun oppilaista, kertovat suunnittelutyössä alusta asti mukana olleet rehtorit Harri Kangasniemi Hakalahden yläkoulusta ja Kimmo Tastula Jokilaakson koulusta.

– Tilaratkaisuissa on kiinnitetty huomiota tilojen monikäyttöisyyteen ja jakotilojen riittävyyteen. Ruokasalista rajautuu pienten lasten alue, ja pienemmille lapsille on myös tulossa oma liikuntasali, Torkinmäen varhaiskasvatuksen johtaja Elina Myllyniemi sanoo.

Piispanmäen uuteen rakennukseen tulee tilat myös tuotantokeittiölle, jossa ruokaa valmistetaan myös kaupungin muihin yksiköihin.